Themareizen

Themareizen

Themareizen & uitstapjes

Heel wat mensen kiezen een vakantiebestemming en gaan dan op zoek naar bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt. Wij doen het soms ook eens omgekeerd. We kiezen een thema en vervolgens plannen we onze vakantie in functie van het gekozen thema. Zo kan je bijvoorbeeld een weekendje uitkijktorens bezoeken of een roadtrip van hangbrug naar hangbrug maken. Op deze pagina kan je misschien wat inspiratie halen uit de themareizen die wij al maakten.

Hangbruggen

Er worden steeds meer hangbruggen gebouwd op prachtige locaties in de wereld. Wij maakten ondertussen al verschillende roadtrips die volledig in het teken van hangbruggen stonden.

Themareizen - hangbruggen

Uitkijktorens

Tijdens de lockdown leerden we dat er ook heel wat mooie plekjes in je eigen dorp, provincie en land te ontdekken zijn. Zo zijn we begonnen met onze zoektocht naar uitkijktorens om er telkens een mooie wandeling in de omgeving te maken.

Uitkijktoren Zonhoven

Vlonderpaden

Ze hebben iets bijzonders, de vlonderpaden of ‘boardwalks’ die we tijdens onze wandelingen tegenkomen. Soms zijn ze slechts enkele meters lang, maar soms ook meer dan een kilometer. Misschien kan je eens gaan wandelen op een van deze vlonderpaden.

Themareizen - vlonderpaden

Watervallen

Ik vind het altijd indrukwekkend om een waterval te zien. De kracht waarmee het water naar beneden buldert is fantastisch om te aanschouwen. Tijdens onze roadtrip door Canada waren watervallen en hangbruggen de rode draad van onze route. Maar ook in België kan je mooie watervallen bezoeken.

Helmcken Falls

Boomkruinpaden

Er verschijnen steeds meer boomtoppaden als toeristische attractie. Het is dan ook een toffe ervaring om tussen de boomtoppen te wandelen. Meestal liggen deze paden in mooie, bosrijke gebieden met veel wandelmogelijkheden.

Treetops Adventure Vancouver

Nationale Parken

Naar welk land je ook op vakantie gaat, overal zijn er wel nationale parken te vinden. Waarom zou je eens geen roadtrip maken die je langs verschillende nationale parken brengt? Zo ontdek je het land op een andere manier en kom je waarschijnlijk op plaatsen die je anders nooit zou bezoeken! Wij maakten al verschillende roadtrips met de nationale parken als hoofddoel.

Themareizen - nationale parken

Roadtrips

In plaats van één specifiek thema als reisdoel te kiezen, kan je natuurlijk ook verschillende thema’s combineren in een fantastische roadtrip! Neem gerust eens een kijkje op het overzicht van een aantal roadtrips die we tot nu toe maakten.

Icefields Parkway

Kunst in de natuur

Kunst én natuur: het beste van twee werelden! Je kan tegenwoordig steeds meer prachtige kunstwerken vinden in het landschap. Met het thema ‘kunst in de natuur‘ heb je dan ook weer heel wat inspiratie voor je volgende uitstapje, vakantie of roadtrip.

Zwevende kapel Borgloon

Spectaculaire Schluchten

Wandelen door diepe kloven en tussen steile rotswanden, met soms steile trappen en natuurlijke tunneltjes. Het heeft iets bijzonders en het is voor mij altijd genieten van dergelijke wandelingen.

De Teufelsschlucht bij Irrel

Mijnterrils

Wil je eens op een andere locatie gaan wandelen, maar heb je geen inspiratie? Dan kan je misschien eens naar de top van een mijnterril wandelen. Meestal word je aan het einde van je wandeling beloond door een fantastisch uitzicht, zoals bijvoorbeeld tijdens een zonsondergang op de terril bij Connecterra. In Limburg kan je enkele van deze ‘steenbergen’ vinden die toegankelijk zijn voor publiek:

Bekijk het overzicht van terrils in België die we al bezocht hebben en wie weet vind je wat inspiratie voor een uitstapje.

themareizen - mijnterrils

Skywalks

Net zoals hangbruggen, worden er ook steeds meer ‘skywalks’ gebouwd. Meestal gaat het over een uitkijkplatform dat op grote hoogte uitsteekt over een dal, vallei, groeve,… Ik werk momenteel aan een overzicht van de verschillende plaatsen die we al bezochten tijdens onze themareizen.

ENCI groeve Maastricht

Tunnels

Fietsen en wandelen door oude (spoorweg)tunnels geeft je fietstocht of wandeling net dat tikkeltje meer. Na onze rit door de Myra Canyon en onze wandeling door de Othello tunnels hadden we de smaak te pakken en zijn we op zoek naar nog meer tunnels…

Tunnel

Inslagkraters

Onder de indruk van een gigantische inslagkrater in Winslow, Arizona begon het te kriebelen om op zoek te gaan naar andere inslagkraters op aarde. In eerste instantie meteorietinslagen, maar ondertussen heb ik besloten om het uit te breiden met bomkraters. Een nieuw thema voor mijn themareizen waarover je binnenkort meer zal kunnen lezen.

Winslow Meteor Crater

Hoogste punten

Door op zoek te gaan naar het hoogste punt van een provincie, land of gebied kan je ook weer verschillende nieuwe plekjes ontdekken. Héél binnenkort lees je hier welke hoge punten wij al bezocht hebben.

Meanders

Een meander is een lus in de loop van een natuurlijke waterloop. Het lijkt misschien een vreemd thema als basis voor een uitstap, maar zoals je zal merken zijn er verschillende spectaculaire bochten te vinden.

Bergtoppen beklimmen

Of het nu de top van een mijnterril, een heuvel of een berg is. Het blijft geweldig leuk om op het hoogste punt te staan en te genieten van het panorama. Zonder twijfel een geweldig thema om je volgende uitstap of vakantie rond te plannen! Binnenkort delen we onze favoriete bestemmingen.

Themareizen - bergtoppen

Beach bars en zomerbars

Wil je gewoon eens lekker chillen en genieten van een heerlijke cocktail of fris pintje? Dan zal het thema ‘beach bars‘ en ‘zomerbars’ jou zeker aanspreken! Ik ben momenteel nog volop bezig met het verkennen van de populairste hotspots in België en breng hier heel binnenkort verslag uit. Hier alvast 2 tips:

Terland Beach

Bijzondere trappen

Ik moet toegeven dat we nog geen themareis rond trappen gemaakt hebben, maar we namen wel al (tien)duizenden treden van bijzondere trappen op fantastische locaties. Voor ons schuilt er achter elke trap, hoe klein ook, een mooi verhaal. Misschien kunnen bepaalde trappen je inspireren om een bepaalde streek of bezienswaardigheid te bezoeken.

Vijftig Amerikaanse Staten

Ben je op zoek naar een thema waar je jaren plezier aan kan beleven? Dan kan je alle 50 Amerikaanse Staten op je to-do lijstje plaatsen. Wij zijn er alvast aan begonnen, maar onze teller staat voorlopig nog maar op 10. Nog 40 te gaan dus 🙂

Themareizen – Disneyland

Ben je net zoals ons een Disney fan? Dan kan je de verschillende Disney parken wereldwijd bezoeken. Een superleuk thema om verschillende continenten te verkennen! We hebben er ondertussen al 3 gedaan, maar willen er dus nog veel meer ontdekken. Onze reisverslagen volgen binnenkort!

  • Walt Disney World, Orlando, Florida.
  • Disneyland Paris in Parijs
  • Disneyland Anaheim in Californië