Nationale Parken in Amerika

Yosemite National Park

Nationale Parken in Amerika

In Amerika liggen er heel wat ‘National Parks’, waarvan er sommige tot de oudste en mooiste ter wereld behoren. Op deze pagina kan je een overzicht vinden van de parken die we tot nu toe bezocht hebben.

National Park Service

Arches National Park

In Arches National Park  ontdek je een landschap van contrasterende kleuren, landvormen en texturen.  Een gelijkaardig decor zal je volgens mij nergens anders ter wereld kunnen terugvinden. Het park heeft meer dan 2000 natuurstenen bogen. Dit wonderlandschap met rode rotsen vonden we geweldig mooi. Wij maakten er een onvergetelijke wandeling naar Delicate Arch.

Landscape Arch

Badlands National Park

Tijdens onze roadtrip door South Dakota ontdekten we de ruige schoonheid van Badlands National Park. Dit park trekt bezoekers uit de hele wereld, die er de opvallende geologische afzettingen gaan bewonderen.

Badlands National Park

Biscane National Park

Met zicht op het centrum van Miami, maar toch nog ver weg van deze stad in de staat Florida, beschermt Biscayne een zeldzame combinatie van smaragdgroene eilanden en met koralen bezaaide koraalriffen. Natuurliefhebbers kunnen er wandelen, snorkelen, kamperen, dieren in het wild observeren of gewoon ontspannen in een schommelstoel die uitkijkt over de baai.

Biscane National Park

Bryce Canyon National Park

Ik kan niet genoeg superlatieven vinden om dit Nationaal Park in de staat Utah te beschrijven. De schoonheid en grootsheid van dit park is ook haast niet vast te leggen op foto. Wij gingen er paardrijden en dat was een onvergetelijke ervaring!

Utah Canyon paardrijden

Canyonlands National Park

In de omgeving van Moab, in de staat Utah, kan je enkele mooie Nationale Parken vinden. Canyonlands National Park is er een van. Wij maakten er een wandeling naar Mesa Arch en deze was geweldig mooi!

Bekende stenen boog in Canyonlands

Everglades National Park

In de staat Florida bezochten we een aantal Nationale Parken waaronder het beroemde Everglades National Park. Het was een totaal andere ervaring dan de parken aan de Westkust. Het was best wel indrukwekkend om tijdens een airboat tour door de Everglades op slechts enkele meters van de alligators te varen.

Airboat Tour in Florida Everglades

Grand Canyon National Park

Het Grand Canyon National Park is zonder twijfel een van de bekendste Nationale Parken in Amerika. Persoonlijk vonden we het niet het mooiste van alle parken die we tot nu toe bezocht hebben, maar het is zeker heel indrukwekkend en een bezoek waard!

Een zonsondergang bij de Grand Canyon stond al jaren op mijn bucket list. Het was dan ook een bijzonder moment toen we de zon achter de horizon zagen verdwijnen. Ook een helikoptervlucht over de Grand Canyon is best wel de moeite.

Grand Canyon zonsondergang

Grand Teton National Park

Na ons verblijf in Yellowstone reden we door het Grand Teton National Park. Dit park is genoemd naar de Grand Teton, een van de bergen van het Tetongebergte. Je kan er prachtige wandelingen maken en met een beetje geluk ook beren spotten.

Grand Teton National Park

Kings Canyon National Park

Op onze route van Yosemite National Park naar Sequoia National Park reden we langs het Kings Canyon National Park. Dit park is gelegen in het zuidelijk deel van de Sierra Nevada, oostelijk van Fresno.

Kings Canyon Park

Mesa Verde National Park

Mesa Verde National Park is een nationaal park in zuidwest Colorado. De ingang van het park ligt zo’n 15 kilometer ten oosten van de stad Cortez. In het park zijn er bijna 5.000 bekende archeologische vindplaatsen, waaronder 600 klifwoningen. Deze sites zijn enkele van de meest opvallende en best bewaarde in de Verenigde Staten.

Mesa Verde National Park

Petrified Forest National Park

Petrified Forest National Park

Rocky Mountain National Park

Tijdens onze tweede rondreis in West-Amerika liep onze route door het Rocky Mountain National Park. Onderweg maakten we enkele korte wandelingen en waren meteen verliefd op de natuurpracht in dit park. Helaas hadden we veel te weinig tijd om de omgeving te verkennen. Een goede reden om nog eens terug te gaan.

Rocky Mountain National Park

Sequoia National Park

De General Sherman in het echt bewonderen stond al jaren op mijn bucket list. Daarom brachten we tijdens onze roadtrip langs de westkust een bezoek aan het Sequoia National Park in de staat Californië. We maakten er een onvergetelijke wandeling naar de grootste boom ter wereld.

Sequoia National Park bezoeken

Wind Cave National Park

Ook ondergronds kan je een Nationaal Park bezoeken. Tijdens onze roadtrip door South Dakota maakten we een begeleide wandeling in de ‘Wind Cave’. Dit is een van de langste en meest complexe grotten ter wereld. Het doolhof van ondergrondse gangen, genoemd naar barometrische winden bij de ingang, kom je bijna nergens anders ter wereld tegen.

Wind Cave National Park

Yellowstone National Park

Dit kleurrijke park stond al jaren op onze verlanglijst. We waren dan ook heel enthousiast toen we het park binnen reden. Onze hoge verwachtingen werden zelfs overtroffen in het oudste nationale park ter wereld. We verbleven 5 dagen in Yellowstone National Park en dit was voor ons zelfs nog te weinig om alles te bewonderen en te verkennen.

Zoveel mooie wandelingen die we helaas nog niet hebben kunnen doen. Ontdek hier de mooie locaties die we al bezochten in dit park.

Yellowstone National Park

Yosemite National Park

Het allereerste ‘National Park’ dat we bezochten in de Verenigde Staten was Yosemite National Park. We waren meteen verliefd op de natuur in dit park, maar ook het totaalconcept en de sfeer die er hing sprak ons enorm aan. De ongerepte natuur, een goed onderhouden infrastructuur, prachtige wandelingen, de uitgestrektheid van de parken, shuttlebussen die je overal naar toe brengen, vriendelijke Rangers die het park in hun hart dragen,…

Yosemite National Park

Zion National Park

Dit kleurrijke park bezochten we tijdens onze allereerste roadtrip aan de Westkust. Alleen al de rit door dit adembenemend mooie park vonden we een belevenis. Dan heb ik het nog niet over de geweldige wandelingen die je er kan maken. Binnenkort deel ik meer informatie over de bezienswaardigheden die we bezochten in dit park in de staat Utah.

Zion National Park