Winslow Meteor Crater Natural Landmark

Winslow Meteor Crater

Winslow Meteor Crater

Gedurende ons verblijf in de staat Arizona hebben we heel wat mooie en bijzondere locaties bezocht. Op onze route naar Sedona brachten we zo een bezoek aan het ‘Meteor Crater Natural Landmark’.

Meteor Crater Natural Landmark

De Meteor Crater (ook Barringerkrater genoemd) is waarschijnlijk de bekendste inslagkrater op aarde. De Arizonakrater was de eerste krater op aarde waarvan men vermoedde dat hij ontstaan was door de inslag van een grote meteoriet.

Interstate 40, EXIT 233

We kwamen van Holbrook en reden over de Interstate 40 richting Flagstaff. Ter hoogte van Exit 233 stond deze bezienswaardigheid duidelijk aangegeven.

Meteor Crater Road

Zodra je de afslag hebt genomen, volg je de Meteor Crater Road. Deze weg brengt je door een verlaten landschap tot bij het Meteor Crater Visitor Center.

Meteor Crater Visitor Center

We parkeerden onze wagen op de zonovergoten parking en stapten vervolgens naar het bezoekerscentrum.

Welcome to Meteor Crater

De krater is privé bezit van de Barringer familie en je betaalt er inkom.

Loop op de rand met de experts

Wij kozen voor een rondleiding met een gids die ons interessante informatie over deze enorme inslagkrater gaf.

De krater die het gevolg was van de meteorietinslag is ca. 1300 meter in diameter en ongeveer 170 meter diep. Vanaf de kraterrand, die 30 meter boven de omringende vlakte ligt, heb je een mooi zicht op de meteorietkrater.

Uitkijkplatform

Er is ook een hoger gelegen uitkijkplatform voor wie het met een ander perspectief wil bestuderen.

Meteoriet

In het bezoekerscentrum kan je dit stuk meteoriet bewonderen.

Apollo Test Capsule

Voordat Neil Armstrong die gigantische sprong maakte met zijn beroemde moonwalk op 20 juli 1969, gebruikten de drie Apollo 11-astronauten – Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins de Meteor Crater als hun belangrijkste trainingslocatie.

Gift & Mineral Shop

Zoals bij elke toeristische attractie is er ook hier natuurlijk een shop met souvenirs, speelgoed en memorabilia voor alles wat te maken heeft met Meteor Crater. Ze hebben er van alles, zoals t-shirts, sweatshirts, hoeden, mokken, boeken , ruimtegames en speelgoed voor kinderen over geologie en wetenschap, een grote selectie van Amerikaans-Indiase kunst, edelstenen, mineralen, ruimtestof en andere interessante dingen die je alleen bij Meteor Crater kan vinden…