Mijnterril Beringen – dwars door het groen

Mijnterril Beringen

Mijnterril Beringen

Wie al eens op mijn website gesurft heeft, weet waarschijnlijk al dat ik het tof vind om thema-uitstappen te maken. Een van de thema’s voor onze (dag)uitstapjes is ‘mijnterrils en België’, met als doelstelling op de top van zoveel mogelijk mijnterrils te staan. Uiteraard bezoeken we enkel terrils die publiek toegankelijk zijn.

Rode wandeling

Door op zoek te gaan naar locaties rond een bepaald thema, komen we regelmatig op plaatsen waar we nog nooit zijn geweest. Ook ontdekken we op deze manier nieuwe wandelingen, zoals deze rode wandeling ‘dwars door het groen’ naar de top van de terril.

Startplaats be-MINE

Er zijn 2 startplaatsen voor deze wandeling:

Wij parkeerden tegenover het be-MINE Boulevard winkelcentrum (P1). Vervolgens wandelden we rond de avonturenberg naar de brug over het treinspoor en de Steenstortstraat.

Aan het einde van de brug is er een toegangspoortje en er staat ook een informatiebord met een overzicht van de verschillende wandelingen. Wij kozen voor de rode wandelroute omdat deze je tot bij het uitzichtpunt op de terril brengt.

Wandelingen mijnterril Beringen

  • Groene wandelroute ‘Avonturenberg’ 3.5 km
  • Blauwe wandelroute ‘Bergingen “de cité” 4.3 km
  • Gele wandelroute ‘Kolenspoor’ 6.3 km
  • Rode wandelroute ‘Dwars door het groen’ 6.5 km

Het wandelpad bracht ons steeds hoger op de terril, waardoor het uitzicht steeds beter werd.

Onderweg kom je enkele zitbanken tegen, waar je even kan uitrusten tijdens je klim naar boven. Het uitzicht krijg je er gratis bij!

Uitzichtpunt

In de buurt van de top kan je even afwijken van de lusvormige wandelroute om naar het uitzichtpunt te gaan. Dit staat duidelijk aangegeven bij de splitsing (zie foto hieronder).

Landschapssterren

Net zoals op de mijnterril van Heusden-Zolder kan je ook hier een van de verschillende ‘landschapssterren’ vinden. Landschapssterren zijn typische, kenmerkende landschappen die men in de kijker wil stellen en bekendmaken bij een groot publiek

Top mijnterril Beringen

Het laatste gedeelte van het wandelpad naar de top van de terril stap je via deze trap. Eenmaal boven kan je meteen genieten van het spectaculaire uitzicht.

360° panorama

Op de top van de terril is er een soort van ‘plateau’ met enkele zitbankjes. Je hebt er een mooi 360° panorama over de omgeving. Het lijkt me ook een toffe locatie om een zonsopkomst of zonsondergang te fotograferen!

Be-MINE

Na onze aangename wandeling, die we zeker nog eens opnieuw gaan doen in de lente of zomer, brachten we nog een bezoekje aan be-MINE.

2 thoughts on “Mijnterril Beringen – dwars door het groen

Comments are closed.