Het hoogste punt van België

Het hoogste punt van België

Het hoogste punt van België

Na onze zoektocht naar de hoogste waterval van België, hebben we op een koude winterdag het hoogste punt van België bezocht. Het ‘Signal de Botrange’, in de gemeente Waimes, is met 694 meter het hoogste punt van België. Op dit punt is er ook een heuveltje met een trap waardoor je tot op een hoogte van 700 meter kan geraken. Het was de ideale bestemming om aan onze thema-uitstappen toe te voegen. Vanaf nu gaan we dus ook op zoek naar ‘hoogste punten’ in een streek, provincie, land of continent…

Het hoogste punt van België

Baltia-heuvel

Om het hoogste punt op de magische grens van 700 meter te brengen, werd de Baltia-heuvel en een trap voorzien. Op de video hieronder wandel ik een stukje rond deze trap.

Op de top van België!

Natuurlijk heb ik de trap beklommen om de magische grens van 700 meter te bereiken. Het was wel een kleine uitdaging omdat de treden van de trap vol sneeuw en ijs lagen. Verwacht er echter geen spectaculair 360° panorama over heel België, want deze locatie is voor een gedeelte omringd met bomen. Je hebt er wel een zicht op de veengebieden.

Signal de Botrange – het hoogste punt van België

Wil je er zelf ook eens een kijkje gaan nemen?

Adres: Route de Botrange 133, 4950 Waimes

De parkeerplaats van Signal de Botrange lig naast de Route de Botrange. Op deze locatie situeert zich ook het Office du Tourisme, Le Haut Pays des Fagnes.

Meer informatie over deze mooie streek: www.ostbelgien.eu/nl

1 thought on “Het hoogste punt van België

Comments are closed.