Othello Tunnels

Othello Tunnels

Othello Tunnels

De voorlaatste dag van onze roadtrip door Canada reden we van Summerland naar Vancouver. Omdat het een lange rit was, zochten we onderweg een leuke tussenstop waar we even de benen konden strekken. Ongeveer halverwege vonden we de ‘Othello tunnels’, een reeks spoortunnels in het provinciaal park Coquihalla Canyon.

Othello Road Exit 183

Exit 183 Othello Rd

We volgden de Coquihalla Highway en namen exit 183 naar Othello Rd. Vanaf de afslag was het nog enkele kilometers rijden tot bij de parkeerplaats, waar ook het tunnels trail start. Je kon merken aan het aantal auto’s op de parking en langs de weg dat het een populaire toeristische attractie is.

Othello Tunnels parking

We parkeerden onze auto en begonnen aan de wandeling door de spoortunnels.

Othello Tunnels trail
Infobord tunnels

In het begin van de 20e eeuw besloot de Canadian Pacific Railway dat er een route nodig was om de Kootenay-regio per spoor met de kust van BC te verbinden. De spoorlijn werd gebouwd over drie bergketens. In de Coquihalla-kloof sneed de rivier een 91 meter diep kanaal van massief graniet. Er werd een rechte lijn van tunnels doorheen gebouwd die nu bekend staan ​​als de Othello-tunnels.

Othello Tunnels
Othello Tunnels
Wandelen door de Othello Tunnels
Othello Tunnels bezoeken
Othello Tunnels foto's
Othello Tunnels wandeling
Wandelen in oude treintunnel
Othello Tunnels
Othello Tunnels
Wandelen op oud treinspoor
Tunnels Trail
Othello Tunnels
Othello Tunnels

Provinciaal park Coquihalla Canyon

Provinciaal park Coquihalla Canyon

Nog meer tunnels in Canada

Heb je genoten van je wandeling door de Othello tunnels in Provinciaal park Coquihalla Canyon? Dan kan ik je zeker een bezoek aan Myra Canyon aanraden! Ook daar kan je een gedeelte van de Canadian Pacific Railway bewonderen. Wij maakten er een fietstocht van 20 km over verlaten spoorwegbruggen en door donkere tunnels.

Myra Canyon - fietsen door verlaten spoorwegtunnels
Een prachtige fietsroute bij Myra Canyon
Fietsen door tunnels bij Myra Canyon