USA

United States of America

Tijdens onze eerste roadtrip door West-Amerika wisten meteen dat dit niet onze laatste rondreis zou worden! Wat een fantastische ervaring was dat! Ondertussen zijn we al enkele keren terug geweest en hebben we 10 van de 50 staten bezocht.

Hieronder kan je alvast onze overzicht vinden van de Amerikaanse staten die we tot nu toe bezocht hebben, met een link naar de verschillende bestemmingen per staat (nog in opbouw).

ArizonaNevada
CaliforniaNew York
ColoradoSouth Dakota
FloridaUtah
MontanaWyoming

Nationale Parken in Amerika

Eén van de dingen die ik persoonlijk het meest indrukwekkend vind, zijn de Nationale Parken in Amerika.

Hier kan je een overzicht vinden van de Nationale Parken die we tot nu toe bezocht hebben.

Canyons

Wanneer je canyon en Amerika hoort, dan denk je misschien spontaan aan de Grand Canyon. Maar er vallen nog veel meer spectaculaire canyons te bezoeken. Hier enkele mooie canyons die we al bezocht hebben:

Steden

Het leuke van een roadtrip door Amerika is dat je heel wat afwisseling hebt. Je kan er gedurende je vakantie genieten van de ongerepte natuur, wildlife, steden, grillige kusten, bergen, woestijnen,… Na een periode van rust in de natuur heb je in de steden weer een totaal andere beleving. Binnenkort volgen hier tips voor de verschillende steden die we al bezocht hebben.

Dino’s spotten

Vind jij het ook fascinerend om dinoskeletten en fossielen te zien? Tijdens onze roadtrips zijn we op een aantal plaatsen geweest waar er restanten van dinosaurussen gevonden werden.

Ik vond het indrukwekkend dat je de restanten van de dino’s hier nog op de oorspronkelijke vindplaatsen kan zien. Dus niet in een museum duizenden kilometers verder, maar op de plaats waar ze geleefd hebben. Bij The Mammoth Site zie je bijvoorbeeld een grote concentratie van mammoetskeletten, die nog steeds op de plaats liggen waar ze gestorven zijn.