Canada

Canada

Roadtrip Canada

Canada stond al jaren op ons to-do lijstje en in 2019 maakten we een onvergetelijke roadtrip langs Vancouver Island en de Westkust. De 3 wekend durende rondreis overtrof onze verwachtingen en we genoten met volle teugen van de ruige natuur en de wereldberoemde parken. Op deze pagina deel ik onze ervaringen, tips en het reisverslag.

Route West-Canada

Momenteel ben ik ons reisverslag met de route nog in detail aan het uitschrijven, maar in dit bericht met de voorbereiding van onze roadtrip door Canada kan je alvast heel wat informatie halen.

Icefields Parkway

Vancouver Island

De eerste dagen van onze roadtrip brachten we door op Vancouver Island, waar we kennis maakten met de ongeëvenaarde pracht van dit eiland in de Noordelijke Stille Oceaan. Ik was meteen verliefd op deze magische plek, waar we nog veel langer hadden willen blijven! Wakker worden met zicht op Orka’s vanaf je hotelkamer, prachtige wandelroutes langs de ruige kustlijn, vlonderpaden door het regenwoud, walvissen spotten, slenteren over verlaten stranden,…

Watervallen

De natuur in Canada is sprookjesachtig mooi. Gedurende onze rondreis hebben we naast betoverend mooie meren, immense bossen en de hoge bergen ook heel wat indrukwekkende watervallen gezien.

Helmcken Falls

Hangbruggen roadtrip

De route van onze eerste roadtrip door Canada stond in het teken van hangbruggen. Net zoals bij onze andere themareizen werd ook hier de route door een thema bepaald, in dit geval dus hangbruggen. Eerst ben ik op zoek gegaan naar hangbruggen in West-Canada en vervolgens stippelde ik een route uit die ons langs de verschillende hangbruggen bracht. Uiteraard bezochten we ook heel wat parken en andere locaties langs onze route. Neem zeker eens een kijkje op het overzicht van de hangbruggen op onze route.

Cloudraker Skybridge

Kano varen

Wanneer we een roadtrip maken, proberen we onderweg zoveel mogelijk activiteiten te doen. Kano varen op een van de bijzondere meren in dit enorme land moet je zeker eens gedaan hebben! Zo kan je bijvoorbeeld op het wereldberoemde gletsjermeer ‘Moraine Lake‘ of het nabijgelegen Lake Louise gaan kano varen. Maar ook minder gekende meren zoals Vermilion Lakes in Banff zijn zeker een kanotocht waard!

Vermilion Lakes in Banff

Myra Canyon Trestles & Tunnels

Eén van de activiteiten die we nooit meer zullen vergeten is onze fietstocht over de historische Kettle Valley Railway door de schitterende Myra Canyon. In totaal fietsten we 22 kilometer over verlaten spoorwegbruggen en door tunnels. Onderweg konden we genieten van de prachtige uitzichten en landschappen.

Overnachten op de mooiste locaties

Tijdens zo’n roadtrip overnachten we op heel wat verschillende locaties. We proberen zoveel mogelijk mooie en rustig gelegen locaties uit te zoeken zoals bijvoorbeeld de Water’s Edge Shoreside Suites in Ucluelet, de Painter’s Lodge in Campbell River, enz. Heel binnenkort deel ik hier een overzicht van de hotels waar we verbleven.

Genieten van de Canadese keuken

Tijdens ons verblijf in Canada hebben we uiteraard ook kennis gemaakt met de Canadese keuken. Onze dochter had op voorhand opgezocht wat de typische gerechten waren en we hebben ze bijna allemaal geproefd! Van Beavertails tot de Poutine.

Check-list Canada

Plan je zelf ook een reis naar Canada? Wij maakten deze check-list om niets te vergeten. Maak er gerust gebruik van bij de voorbereiding van jouw roadtrip.