Brv Čez Sočo – een hangbrug over de Soča-rivier

een hangbrug over de Soča-rivier

Door mijn zoektocht naar hangbruggen en dankzij andere ‘themavakanties‘ heb ik al heel wat fantastische locaties ontdekt. Zo stond er al een tijdje een mooie hangbrug over de heldere turquoise Soca rivier op mijn to-visit lijstje. Ik had al heel wat mooie foto’s van deze brug gezien en het leek me echt een geweldige locatie om te verkennen.

Zo trokken we richting de Alpenstad Kobarid in het Triglav National Park om er een wandeling te maken. Uiteraard gingen we niet enkel om deze brug te bezoeken, maar we combineerden het met een bezoek aan de ‘Slap Kozjak’ of Kozjak waterval en heel wat andere locaties in het Triglav National Park.

Slap Kozjak

We parkeerden onze wagen op de parking bij het begin van de wandeling en begonnen aan onze wandeltocht richting de Kozjak waterval. Alles staat goed bewegwijzerd en ook de prijslijst (2022) kom je onderweg al tegen. Je kan ook in het centrum van Kobarid parkeren en vervolgens via de ‘Brug van Napoleon’ wandelen, dan heb je er meteen een bezienswaardigheid bij.

Wandeling naar de Kozjak waterval langs de Soca rivier in Slovenië

Hangbrug

Vanaf de parking was het echt niet lang wandelen tot we de hangbrug al zagen ‘hangen’ boven de rivier. Het water stond erg laag door de droge zomer, maar gelukkig was er voldoende water om die typische kleur te zien. Want dat was nu juist wat de foto’s van deze brug over de Soča-rivier zo fotogeniek maken.

Hangbrug richting de Kozjak waterval

Natuurlijk namen we de tijd om over de brug te wandelen en onderweg te genieten van de sprookjesachtig mooie natuur.

Brv Čez Sočo

In onderstaande fotogalerij kan je enkele foto’s van de ‘Brv Čez Sočo’ bekijken.