Een mooie zonsondergang bij Connecterra

Zonsondergang Connecterra

Een mooie zonsondergang bij Connecterra

Iedereen die mij een beetje kent weet waarschijnlijk dat ik een zwak heb voor zonsondergangen en zonsopgangen. Deze magische momenten geven me enorm veel energie. Iedere keer opnieuw krijg ik kippenvel van het moment dat de zon achter de horizon verdwijnt of verschijnt.

Maasmechelen

Zo besloten we (mijn vrouw, dochter en ik) om samen een zonsondergang te gaan fotograferen vanaf de top van de terril bij Connecterra. Ondanks de mistige ochtend was het een prachtige, wolkeloze dag geworden. Ideaal om wat foto’s te maken van het mooiste panorama van Vlaanderen.

Foto's maken op de Terhill van Connecterra

Sluitingstijd

Eind september sluit Connecterra om 18:00u. Omdat de zon omstreeks 19:20 achter de horizon verdwijnt moesten we er voor zorgen dat we voor sluitingstijd binnen waren. Vervolgens was het nog een klein half uurtje wandelen tot we op onze bestemming waren. Vanaf de top heb je een prachtig panorama, dat er tijdens een zonsondergang helemaal bijzonder is!

Het mooiste panorama van Vlaanderen

Picknickbank

We wisten op voorhand dat we een klein uurtje moesten wachten en hadden picknick voorzien. Omstreeks 18:30u zaten we helemaal alleen op deze prachtige locatie onze boterhammetjes op te smullen. Wat een heerlijk moment! Het zonnetje scheen nog goed en er was haast geen wind, waardoor het lekker vertoeven was.

Picknickbank bij Connecterra in Maasmechelen

Zonsondergang

En dan was het bijna tijd! De zon was al goed gezakt en begon mooi van kleur te veranderen. Voor we aan de slag gingen met foto’s te maken was mijn dochtertje nog even een selfie aan het scoren.

Selfie op Connecterra in Maasmechelen

Het mooiste panorama van Vlaanderen

Ze zeggen dat je in Connecterra het mooiste panorama van Vlaanderen kan vinden en dat kan volgens mij wel eens waar zijn. Je kan er namelijk genieten van een verrassend landschap van ‘bergen en meren’ en hoge toppen met spectaculaire panorama’s! De kleuren van de ondergaande zon maakten het allemaal nog wat mooier!

Foto's maken op de Terhill van Connecterra

Genieten

Het was er echt genieten! We stonden helemaal alleen op de top van de terril

Zonsondergang Connecterra Limburg

Een prachtig verzicht op de top van de terril

En daar sta je dan met je drietjes op de top van de ‘berg’ te genieten van dit wonder der natuur! Ik moest even terugdenken aan het moment toen we op de Monte Baldo genoten van een zonsondergang. Toen zaten we ook heel alleen op het topje van een berg te genieten.

Een zonsondergang fotograferen

Terug naar huis

Nadat de zon achter een andere terril was verdwenen wandelden we terug naar de uitgang van het park. Het einde van een leuke avond. Zo zie je maar, je hoeft helemaal niet naar het buitenland te trekken om te genieten van mooie momenten.

Het mooiste panorama in Vlaanderen

Meer informatie over Connecterra

Website: www.connecterra.be