Dead Horse Point State Park

Dead Horse Point State Park

Dead Horse Point State Park

Na onze onvergetelijke wandeling naar de Mesa Arch in Canyonlands National Park brachten we een bezoek aan dit nabijgelegen State Park.

Dead Horse Point State Park

Vanaf het Dead Horse Point, zo’n 2000 voet boven een zwanenhals in de Colorado-rivier, kan je genieten van een prachtig landschap. Na ons bezoek aan de Horseshoebend in Page hadden we hoge verwachtingen van ons bezoek aan dit natuurwonder.

Inkom Dead Horse Point State Park

Welcome to Dead Horse State Park

Vanaf het Canyonlands National Park volgden we de Island in the Sky Rd richting Moab, maar onderweg zouden we nog even een bezoek brengen aan het Dead Horse State Park. In de buurt van ‘The Knoll’ sloegen we rechts af om vervolgens over de UT-313 naar de inkom van dit park te rijden.

Dead Horse Point State Park kosten inkom

We parkeerden onze wagen op de parking aan het begin van het Dead Horse Point Trail. Vervolgens was het nog maar een klein stukje wandelen tot aan het Dead Horse Point.

Wandeling Dead Horse Point Utah

De planten en dieren bij Dead Horse Point hebben zich aangepast aan de droogte en extreme temperaturen. Planten groeien hier erg langzaam. Bomen van 5 meter hoog kunnen honderden jaren oud zijn.

Wandelpad Dead Horse Point State Park

Legende

Volgens één legende werd het punt rond de eeuwwisseling gebruikt om wilde mustangs, die op de top van de mesa rondliepen, te vangen. Cowboys jaagden deze paarden op en dreven ze over de smalle rand naar dit punt. De hals, die slechts 30 meter breed is, werd toen afgezet met takken waardoor er geen ontsnapping mogelijk was. Cowboys koos toen de paarden die ze wilden en lieten de andere mustangs vrij. Op een keer, om een ​​onbekende reden, werden paarden op het waterloze punt achtergelaten waar ze stierven van de dorst in het zicht van de Colorado-rivier, honderden meters lager.

Dead Horse Point State Park Utah

Colorado

Aan het einde van het wandelpad zagen we de Colorado rivier liggen in de diepte. Het was indrukwekkend om te zien hoe deze rivier zich een weg gebaand heeft door het landschap. Maar eerlijk gezegd waren we een beetje ontgoocheld. Versta me niet verkeer. Het is werkelijk mooi en indrukwekkend om te zien, maar in vergelijking met ons bezoek aan de Horseshoe Bend hadden we hier iets minder het wow-gevoel.

Bocht in Colorado Dead Horse Point

Maar dat wil niet zeggen dat we niet genoten hebben van het moment. We bleven er een tijdje zitten om te genieten van de grootsheid van de natuur. Daarna wandelden we terug naar onze Jeep. We hadden honger gekregen en gingen een hapje eten in de buurt van het Visitor Center.

Dead Horse Point panorama

Locatie

 

The Pony Expresso Coffee Shop

De Pony Expresso Coffee Shop ligt net buiten het bezoekerscentrum van het Dead Horse Point State Park. Je kan er terecht voor een snelle hap of drankje en is geopend tijdens het drukke seizoen van het park, meestal van maart tot oktober.

The Pony Expresso Coffee Shop

The Pony Expresso Coffee Shop Dead Horse Point

Restaurant The Pony Expresso Coffee Shop Dead Horse Point

Amerika fooi geven

Route naar Dead Horse Point