De Saarschleife in Orscholz – Mettlach

De Saarschleife in Mettlach (Duitsland)

De Saarschleife in Mettlach

Gedurende een verlengd weekend in mei verbleven we 3 dagen in het prachtige Saarland. Eén van de bezienswaardigheden die op onze bucket list stond was ‘de Saarschleife’.

Dankzij een mooie foto op Instagram ontdekten we deze beroemde bocht in de Saar. Enkele maanden later boekten we ons weekendje om dit adembenemend natuurverschijnsel met onze eigen ogen te gaan bewonderen.

Saarschleife informatie

Uitzichtpunt Cloef en het Baumwipfelpfad

Bij de voorbereiding van onze vakantie ontdekte ik dat er meerdere locaties zijn vanaf waar je deze bocht kan aanschouwen. Wij bezochten de volgende:

  • Het ‘Baumwipfelpad’
  • Uitzichtpunt ‘Cloef’.

Het meest indrukwekkende vonden we het ‘Baumwipfelpfad Saarschleife‘. Dit boomtoppenpad slingert ongeveer 800 meter lang door het bos en brengt je uiteindelijk tot een 42 meter hoge uitkijktoren.

Uitzichtplatform Saar Duitsland

Vanaf deze uitkijktoren heb je een spectaculair uitzicht over de omgeving. Naar onze mening was het uitzicht vanaf de toren nét iets beter dan van het uitzichtpunt ‘Cloef’. Voor het boomtoppenpad moet je echter betalen en het andere is gratis.

Saarschleife uitzichtplatform

Een hoefijzer

Toen we de Saar voor ons zagen liggen, deed de hoefijzervormige bocht ons meteen aan de ‘Horseshoe Bend’ in Arizona denken. De Saarschleife is dan misschien wel een beetje minder spectaculair en veel groener dan zijn ‘grotere broer’, maar we waren toch onder de indruk van dit meesterwerk van de natuur.

Bocht in de Saar Mettlach - uitzicht

Locatie

We gaven het volgende adres in op onze navigatie:

Cloef-Atrium, 66693 Mettlach, Duitsland

Op onderstaande Google Map kan je de exacte locatie terugvinden. Wij parkeerden op ‘Parkplatz 2’ en betaalden € 4 voor een dagticket (mei 2018). In de nabij omgeving kan je 3 grote parkings vinden:

 

Aussichtspunkt Cloef

Het uitzicht dat je vanaf het ‘Aussichtspunkt Cloef’ hebt is vergelijkbaar met dat vanaf de uitkijktoren. De foto hieronder heb ik gemaakt vanaf dit punt. Het grootste verschil is dat je hier de volledige bocht van de rivier minder goed ziet liggen dan vanaf de toren.

Aussichtspunkt Cloef

Baumwipfelpfad Saarschleife

Wij vonden het boomtoppenpad dus het beste plekje om van de Saarschleife te genieten. Wil je meer weten over dit prachtige wandelpad tussen de toppen van de bomen? Lees dan gerust eens het verslag van onze wandeling over het baumwipfelpad Saarschleife.

Baumwipfelpfad Saarschleife

Hangbruggen en boomtoppenpaden

Ben je enthousiast geworden en wil je nog meer van deze  mooie locaties ontdekken? Surf dan zeker eens naar het verslag van onze eerste hangbruggenroadtrip. Tijdens deze onvergetelijke trip bezochten we nog 2 andere ‘baumwipelpaden’ en 7 prachtige hangbruggen.

Hangbruggenroadtrip