Bijzondere trappen op bijzondere locaties

De meest bijzondere trappen

De meest bijzondere trappen

Gedurende al onze vakanties en uitstapjes samen hebben we al honderden trappen genomen, goed voor tienduizenden treden. Een aantal van die trappen (of de plek waar ze ons naartoe brachten) vond ik zo bijzonder, dat ik er foto’s van gemaakt heb. Op deze pagina vind je een overzicht van de meest bijzondere trappen met telkens het verhaal achter deze trap. Veel kijkplezier!

Peak Walk – Glacier 3000

Tijdens onze allereerste ‘hangbruggenroadtrip‘ brachten we een bezoek aan de ‘Peak Walk‘, een hangbrug tussen 2 bergtoppen. Omdat ik graag foto’s wilde maken van de hangbrug zonder bezoekers, nam ik de eerste berglift omhoog. Eenmaal boven rende ik als een gek de trap op die je naar de hangbrug brengt. Maar ik voelde meteen dat deze trap op 3.000 meter hoogte lag, waardoor ik onderweg moest stoppen om op adem te komen.

Giant Cedars Boardwalk

Canada is een fantastisch land met ongerepte natuurlandschappen, indrukwekkende watervallen, hoge besneeuwde bergtoppen, wildlife en kilometers vlonderpaden met trappen…


De Giant Cedars Boardwalk , een wandeling van een halve kilometer bracht ons naar het hart van het bos in Mount Revelstoke National Park. Sommige bomen in dit oude bos zijn meer dan 500 jaar oud!

Koning Boudewijntoren

In het jaar 2020 zaten er helaas geen verre reizen in. Daarom besloot ik om op zoek te gaan naar bijzondere locaties in België. Eén van de thema’s voor onze uitstapjes was ‘uitkijktorens in België’. Na een heerlijke herfstwandeling in Remersdaal reden we naar de Koning Boudewijntoren. De zon was al aan het zakken, waardoor we vanaf deze 50 meter hoge toren een onvergetelijk moment beleefden! Deze trap bracht ons naar het uitkijkplatform.

Athabasca Falls

In Canada bezochten we heel wat indrukwekkende watervallen. Eén van deze enorme watervallen was Athabasca Falls in het prachtige Jasper National Park. Door de kracht van het water heeft de rivier verschillende ‘kanalen’ in de rotsen uitgehouwen. Je kan er een korte wandeling maken door deze verlaten kanalen en daalt er af via een trap met 59 treden.

Twin Falls Hike

Het Baden Powell Trail in Lynn Canyon Park baant zich een weg door een schilderachtig bos, weelderig met korstmossen en planten die voorkomen in de regenwoud gebieden aan de westkust van Canada. Het pad daalt heel wat meters via een reeks trappen.

Madonna della Corona

In het dorpje Spiazzi (Italië) heb je een bijzonder kerkje tegen een rotswand liggen. Om het heiligdom ‘Madonna della Corona‘ te bezoeken, namen we deze trap met honderden treden.

Moul Falls

Tijdens ons verblijf in het Wells Gray Provincial Park bezochten we verschillende watervallen waaronder Spahats FallsHelmcken Falls en Dawson Falls. Om de Moul Falls te bezoeken, maakten we een korte wandeling van zo’n 3 kilometer. Het laatste gedeelte van de wandeling kwamen we deze trap tegen, welke ons tot bij de waterval bracht. Onderaan de trap kwam de nevel van de bulderende waterval ons al tegemoet.

De VVV-toren van Gerhagen

De laatste tijd heb ik heel wat uitkijktorens en uitkijkplatformen beklommen en daar horen uiteraard heel wat trappen en treden bij! De wenteltrap bij deze toren in Tessenderlo laat je heel wat rondjes draaien voor je van het panorama kan genieten.

De koepel van de Sint-Pietersbasiliek

Tijdens onze citytrip in Rome brachten we uiteraard ook een bezoekje aan de Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein. Wat we niet wisten was dat je de koepel van dit wereldberoemd bouwwerk ook kan bezoeken.

ENCI-groeve in Maastricht

In de buurt van het centrum van Maastricht kan je een bezoek brengen aan de ENCI-groeve. Ze hebben er een grote stalen trap tegen de wand gemonteerd, waarmee je kan afdalen tot in de mergelgroeve. Vanuit de groeve kan je met de trap naar het hoger gelegen uitkijkplatform vanaf waar je een prachtig zicht over de omgeving hebt.

De Begijnenvijvers in Hechtel-Eksel

Soms kom je tijdens een wandeling in de bossen ook een trap tegen, zoals bij deze uitkijktoren bij de Begijnenvijvers.

Mijnterril Beringen

In Beringen kan je een mooie wandeling op de grote terril maken. Wanneer je zoals ons de rode wandeling ‘dwars door het groen’ volgt, kom je langs een uitzichtpunt op de top van de mijnterril. Het laatste gedeelte van het wandelpad naar dit uitzichtpunt stap je over deze ‘stairway to heaven’. Eenmaal boven kan je meteen genieten van het panorama over de omgeving.

Mijnterril Beringen

1 thought on “Bijzondere trappen op bijzondere locaties

Comments are closed.