Een hangbrug met zicht op het Gardameer

Hangbrug Gardameer

Op een snikhete zomeravond maakten we een uitstap naar de ‘Ponte tibetano’ in de buurt van Crero. Deze hangbrug is een van de vele hangbruggen die we bezochten op onze route naar het Gardameer. Op deze pagina deel ik het fotoverslag van onze wandeling naar deze brug.

Hangbrug Gardameer

Omstreeks 19u begonnen we aan onze wandeling met een temperatuur die nog steeds zo’n 35° celcius bedroeg! We volgden vanuit Torri del Benaco een smal en steil straatje richting Crero en parkeerden onze auto op de ‘parking Ponte Tibetano‘. Bij de parking staat er een informatiebord met de wandelroute. Het was even zoeken naar de juiste route, maar niet veel verder zagen we al een wegwijzer staan waar ze met de hand ‘Ponte Tibetano’ hadden bijgeschreven.

Via per La Casetta

De wandeling naar de hangbrug begint bij Via per La Casetta waar je de pijlen richting Crero volgt. Er stond 0.4 achter en eerst dachten we dat het slechts 0.4 kilometer wandelen zou zijn, maar het bleek uiteindelijk zo’n 0.4 uur te zijn.

Een stevige klim

Het ging al vanaf de eerste meters stevig omhoog en door de tropische temperatuur ging het niet zo vlotjes als we gedacht hebben. Gelukkig hadden we voldoende drinken bij en we stopten onderweg regelmatig om te genieten van de fantastische panorama’s.

We zagen dat je via deze wandelroute ook naar Punta San Vigilio kan. Dat moet zonder twijfel een geweldig mooie wandeling zijn, maar niet bij deze temperaturen. Deze heb ik alvast op mijn to-do lijstje geplaatst voor wanneer we nog eens in de lente naar het Gardameer gaan.

Westoever

De zon begon al snel te zakken en het zou niet lang meer duren voor ze achter de bergen verdwijnt. We zagen dat de stadjes aan de westoever van het Gardameer al in de schaduw lagen. Dat is het voordeel wanneer je aan de oostoever van het meer verblijft, je kan er in de zomer dan nog tot ’s avonds laat genieten van de laatste zonnestralen.

Het geasfalteerde straatje ging na een tijdje over in een kleiner pad dat door de bossen kronkelde. Op een eenzame wandelaar na, waren we nog niemand tegengekomen op onze wandeling.

Ponte Tibetano

En dan was het eindelijk zover! Plots zagen we de hangbrug voor ons verschijnen. We waren er helemaal alleen waardoor we in alle rust konden genieten van het sprookjesachtig mooie uitzicht. De brug hangt op het hoogste punt ongeveer 42 meter boven de kloof en heeft een lengte van 34.70 meter. Het is misschien niet de langste of hoogste hangbrug die we al bezocht hebben, maar het panorama mag er zeker wezen! We namen rustig de tijd om foto’s en video’s van de brug te maken en te genieten van de stilte. Wanneer je op de brug staat moet je zeker ook de tijd nemen om de kloof te bewonderen. Een prachtig stukje natuur!

Zonsondergang

We besloten om vanaf de hangbrug nog te genieten van de zonsondergang. Het was een geweldig mooi plekje om te genieten van de ondergaande zon die weerspiegelde in het meer. Het deed me terugdenken aan de magische zonsondergang vanaf de Monte Baldo, die we heel wat jaren geleden mochten aanschouwen.

Zodra de zon achter de bergtoppen begonnen te zakken, begonnen we aan onze wandeling terug. Het was nog steeds zeer warm, maar gelukkig konden we nu grotendeels bergafwaarts wandelen.

Hangbrug Gardameer