Hangbruggenroadtrip

Hanbruggenroadtrip

Hangbruggenroadtrip

In juli 2018 maakten we onze eerste ‘hangbruggenroadtrip’. De mini roadtrip bracht ons naar Duitsland, Zwitserland, Italië en Oostenrijk. Onze route liep van (voetgangers)hangbrug naar (voetgangers)hangbrug.  Hangbruggen waren de rode draad van deze 12-daagse trip.

Dankzij deze onvergetelijke trip ontdekten we nieuwe streken. We kwamen op locaties die we anders nooit bezocht zouden hebben. Heel binnenkort kan je het gedetailleerd reisverslag nalezen op deze pagina.

hangbruggenrondrit

Nr. 1 – Geierlay Hängeseilbrücke

De eerste hangbrug op onze trip lag in de omgeving van de prachtige Moezelstreek. Een indrukwekkend bouwwerk om onze avontuurlijke rondrit mee te starten. Lees hier het volledige verslag van ons bezoek aan de Geierlay.

  • Lengte: 360 meter
  • Hoogte: 100 meter
  • Breedte: 0,85 meter
  • Website: www.geierlay.de

Hangbrug Geierlay

Nr. 2 – Wildline Hängebrücke Bad Wildbad

De tweede hangbrug op onze route was nog niet officieel geopend toen we ze bezochten. De feestelijke opening zou pas het weekend nadien plaatsvinden. Daardoor waren we haast alleen op deze mooie brug in Bad Wildbad.

Lees hier het volledige verslag van ons bezoek aan deze hangbrug in het Zwarte Woud.

Nieuwe hangbrug Sommerberg Zwarte Woud Duitsland

Nr. 3 – Peak Walk by Tissot – Glacier3000

De derde hangbrug op onze roadtrip was zonder twijfel letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten. Deze brug, op drieduizend meter hoogte, is de eerste hangbrug ter wereld die twee bergtoppen onderling verbindt.

Lees verder over ons bezoek aan Peak Walk.

Peak Walk hangbrug Glacier 3000

Op onderstaande foto zie je de hangbrug tussen 2 bergtoppen. Je zit er wel op 3.000 meter hoogte, maar je loopt er natuurlijk niet 3.000 meter boven de grond. De hoogte valt goed mee.

Hangbrug tussen 2 bergtoppen

Nr. 4 – La Passerelle suspendue – Creux de Champ

De vierde hangbrug op onze hangbruggenrondrit was heel wat kleiner dan de voorgaande bruggen, maar daarom niet minder mooi. Tijdens een wandeling richting ‘Creux de Champ’ kwamen we deze ‘golvende’ hangbrug tegen. Lees het volledige verslag van onze wandeling naar La Passerelle suspendue.

Hangbrug Diablerets Zwitserland

Nr. 5 – Benni-Raich Brücke in het Pitztal

Na een 5-tal dagen relaxen aan het Gardameer in Italië reden we naar Oostenrijk. Op de terugweg naar huis bezochten we hangbrug nr. 5 in het Pitztal. Lees hier het verslag van ons bezoek aan de Benni Raich Brücke.

  • Lengte: 137,70 meter
  • Hoogte: 94 meter
  • Breedte: 1,50 meter
  • Website: www.pitztal.com

Benni Raich Brucke (Arzl im Pitztal)

Nr. 6 – Highline 179 in Reutte

De zesde hangbrug op onze hangbruggenroadtrip kan je terugvinden bij Burg Ehrenberg, in de buurt van Reutte (Tirol). De ‘Highline 179‘ hangt boven de Fernpass en was met haar 406 meter ook de langste brug die we tijdens onze rondrit bezochten.

Highline 179 hangbrug Reutte

Nr. 7 – Baumkronenweg Ziegelwies

De laatste ‘hangbrug’ van onze eerste hangbruggenroadtrip lag op slechts een 15-tal minuten rijden van Highline 179. Eigenlijk is het een boomtoppen pad, maar dan in de vorm van een aantal aaneengesloten hangbruggen. Meer foto’s van dit wandelpad tussen de bomen vind je hier.

Baumkronenweg Füssen

Route

Veelgestelde vragen

Ik had nooit verwacht dat er zoveel interesse ging zijn naar onze hangbruggenroadtrip. Blijkbaar zijn er heel wat mensen door geïnspireerd geraakt aan het aantal reacties te merken. Daarom heb ik besloten om (heel binnenkort) onderaan deze pagina de meest voorkomende vragen te beantwoorden.

Hangbruggen in Europa

Moet je betalen om toegang te krijgen tot deze hangbruggen?

Een aantal bruggen kan je gratis bezoeken en een aantal moet je betalen. De Peak Walk is bijvoorbeeld gratis, maar je moet wel de berglift betalen (als je niet te voet naar boven gaat). Ik probeer zo snel mogelijk deze informatie toe te voegen aan het overzicht hierboven.

Zijn de hangbruggen altijd geopend?

De bruggen die we gratis konden bezoeken waren in principe (afhankelijk van de weersomstandigheden) altijd geopend. De bruggen waarvoor je moet betalen hebben meestal maar beperkte openingstijden. Hiervoor kan je best de officiële websites bezoeken, welke je bovenaan deze pagina kan terugvinden.

Wiebelen die hangbruggen fel?

Dat valt eigenlijk heel goed mee. Uiteraard bewegen ze wel eens, maar we hebben geen enkel moment schrik gehad. Wanneer er veel volk over de brug loopt of wanneer er veel wind staat voel je ze soms feller bewegen. Ik heb er enkele filmpjes van gemaakt die ik heel binnenkort zal publiceren.

Welke brug vonden jullie het mooist?

Deze vraag is echt moeilijk om te beantwoorden. Eigenlijk hadden ze allemaal wel iets en dat maakte deze roadtrip nu juist zo leuk. Wanneer je me zou vragen om er een aan te raden, dan moet ik je het antwoord waarschijnlijk schuldig blijven.

Logeerden jullie telkens in de buurt van deze bruggen?

Ja. We zochten meestal een hotel of pension dat in de nabije omgeving van een brug lag. Binnenkort kan je hier een overzicht vinden van alle adressen waar we logeerden.

 

Meer vragen en antwoorden volgen. Heb je in tussentijd nog een vraag mag je altijd contact opnemen.