Hangbruggenroadtrip

Hanbruggenroadtrip

Hangbruggenroadtrip

In juli 2018 maakten we onze eerste ‘hangbruggenroadtrip’. De mini roadtrip bracht ons naar Duitsland, Zwitserland, Italië en Oostenrijk. Onze route liep van (voetgangers)hangbrug naar (voetgangers)hangbrug.  Hangbruggen waren de rode draad van deze 12-daagse trip.

Dankzij deze onvergetelijke trip ontdekten we nieuwe streken. We kwamen op locaties die we anders nooit bezocht zouden hebben. Heel binnenkort kan je het gedetailleerd reisverslag nalezen op deze pagina.

hangbruggenrondrit

Nr. 1 – Geierlay Hängeseilbrücke

De eerste hangbrug op onze trip lag in de omgeving van de prachtige Moezelstreek. Een indrukwekkend bouwwerk om onze avontuurlijke rondrit mee te starten. Lees hier het volledige verslag van ons bezoek aan de Geierlay.

  • Lengte: 360 meter
  • Hoogte: 100 meter
  • Breedte: 0,85 meter
  • Website: www.geierlay.de

Hangbrug Geierlay

Nr. 2 – Wildline Hängebrücke Bad Wildbad

De tweede hangbrug op onze route was nog niet officieel geopend toen we ze bezochten. De feestelijke opening zou pas het weekend nadien plaatsvinden. Daardoor waren we haast alleen op deze mooie brug in Bad Wildbad.

Lees hier het volledige verslag van ons bezoek aan deze hangbrug in het Zwarte Woud.

Nieuwe hangbrug Sommerberg Zwarte Woud Duitsland

Nr. 3 – Peak Walk by Tissot – Glacier3000

De derde hangbrug op onze roadtrip was zonder twijfel letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten. Deze brug, op drieduizend meter hoogte, is de eerste hangbrug ter wereld die twee bergtoppen onderling verbindt.

Peak Walk hangbrug Glacier 3000

Op onderstaande foto zie je de hangbrug tussen 2 bergtoppen. Je zit er wel op 3.000 meter hoogte, maar je loopt er natuurlijk niet 3.000 meter boven de grond. De hoogte valt goed mee.

Hangbrug tussen 2 bergtoppen

Nr. 4 – La Passerelle suspendue – Creux de Champ

De vierde hangbrug op onze hangbruggenrondrit was heel wat kleiner dan de voorgaande bruggen, maar daarom niet minder mooi. Tijdens een wandeling richting ‘Creux de Champ’ kwamen we deze ‘golvende’ hangbrug tegen. In afwachting van ons verslag kan je hier alvast wat informatie vinden:

Hangbrug Diablerets Zwitserland

Nr. 5 – Benni-Raich Brücke in het Pitztal

Na een 5-tal dagen relaxen aan het Gardameer in Italië reden we naar Oostenrijk. Op de terugweg naar huis bezochten we hangbrug nr. 5 in het Pitztal. Het gedetailleerde verslag volgt binnenkort.

  • Lengte: 137,70 meter
  • Hoogte: 94 meter
  • Breedte: 1,50 meter
  • Website: www.pitztal.com

Benni Raich Brucke (Arzl im Pitztal)

Nr. 6 – Highline 179 in Reutte

De zesde hangbrug op onze hangbruggenroadtrip kan je terugvinden bij Burg Ehrenberg, in de buurt van Reutte (Tirol). De ‘Highline 179‘ hangt boven de Fernpass en was met haar 406 meter ook de langste brug die we tijdens onze rondrit bezochten.

Highline 179 hangbrug Reutte

Nr. 7 – Baumkronenweg Ziegelwies

De laatste ‘hangbrug’ van onze eerste hangbruggenroadtrip lag op slechts een 15-tal minuten rijden van Highline 179. Eigenlijk is het een boomtoppen pad, maar dan in de vorm van een aantal aaneengesloten hangbruggen. In afwachting tot ons reisverslag online staat kan je hier alvast wat info vinden:

Baumkronenweg Füssen