Protest Prtbaow Ski-jas *

Protest Prtbaow Ski-jas

Advertorial

Normaal gezien trokken we deze herfstvakantie een weekje naar de Alpen om er op zoek te gaan naar de eerste sneeuw. Want de nieuwe wintersportcollectie van Protest moet je toch in winterse omstandigheden testen, of niet soms? Helaas hebben we door onvoorziene omstandigheden onze trip naar Oostenrijk last-minute moeten annuleren.

Dus geen skipistes, skiliften en gezellige berghutten op de achtergrond deze keer. Daardoor jammer genoeg ook geen oversized schnitzels, curryworsten en Kaiserschmarrn. We moesten dus op zoek naar een alternatieve locatie.

Om de Nederlandse roots van dit kledingmerk (Protest is opgericht door een groep snowboarders uit Nederland) te eren, gingen we dan maar op zoek naar een ‘berg’ in Nederland. We kozen voor de Sint-Pietersberg in Maastricht.


Sint-Pietersberg

Nu ja, de Sint-Pietersberg is eigenlijk maar een heuvel maar ze noemen het een berg. Je kan er mooie wandelingen maken langs de mooiste natuurdelen en historische mergelgroeves.

Deze wandelingen doet een doorsnee wandelaar uiteraard niet met een volledige wintersport outfit, maar zoals de oprichters van Protest zouden zeggen: “To hell with logic, to hell with obstacles – Let’s do what we love.

Mijn dochter ondervond meteen dat de dames winterjas ook een leuke aanwinst is voor wie niet op wintersport gaat. Hij leent zich perfect om een mooie wandeling te maken op een frisse herfstdag. Oké, de skibroek was misschien wat overkill maar deze stond toch zo mooi onder haar dames Ski-jas met cool kleurblokdesign! 🙂

Deze winter zien we bij Protest ook de overgang naar iets nieuws: in deze collectie ligt de focus op cross-over kleding, dat is kleding die je kunt dragen tijdens een wandeling door de stad, maar ook tijdens een hike door het bos of tijdens het skiën.

De nieuwe collectie voor heren is een ware smeltkroes, opgebouwd uit meerdere capsules en een combinatie van verschillende trends. Ideaal voor wie op zoek is naar een coole winterjas voor heren.

Chalet Bergrust

We begonnen onze wandeling ter hoogte van chalet Bergrust, waar er in plaats van ‘schiwasser’ en ‘Kaiserschmarrn’ een ‘Mestreechse’ koffie en ‘e stökske vlaoj’ op de menukaart stonden.

Protest dames ski-jas ‘Prtbaow’

Met deze fantastische ski- en snowboardjas zijn alle ogen niet alleen op de piste op jou gericht, maar ook in een mergelgroeve hebben we ondervonden! Al kon dat misschien ook te maken hebben met het feit dat je niet elke dag iemand de 215 treden naar de groeve heen en weer ziet lopen in een ski outfit… 😉

In ieder geval mag het coole kleurblokdesign zeker gezien worden en zal het op een maagdelijk witte skipiste zeker opvallen.

  • Onder de armen zitten ventilatieritsen zodat je je eigen lichaamstemperatuur kunt regelen. Zie foto hierboven.
  • De jas heeft zijzakken met rits en een liftpashouder op de mouw.
  • De buitenstof heeft 10.000 mm waterdichtheid en 10 g ademend vermogen, wat betekent dat water buiten wordt gehouden en transpiratievocht aan de binnenkant wordt afgevoerd.

Trappen

De trap vanaf het uitkijkplatform naar het groeve gebied telt 215 treden. Deze trap met toegang tot de groeve is van 1 september tot 1 april geopend van 9.00 tot 17.00 uur en van 1 april tot 1 september van 8.00 tot 20.00 uur.

10 g ademend vermogen

Het 10 g ademend vermogen kwam mijn dochter goed van pas, want door de trap verschillende keren te nemen moest er heel wat transpiratievocht aan de binnenkant afgevoerd worden 🙂

Mergelgroeve

Aan het einde van de trap kom je door een oud stukje gangenstelsel en het wandelpad vervolgt zijn weg via de kalkgraslanden en de waterplas naar de andere kant van de groeve. Wil je meer te weten komen over deze fotogenieke locatie? Lees dan zeker ook mijn blogpost over de ENCI groeve in Maastricht.

(*) We kregen deze outfit van Protest, maar wat we beschrijven in dit artikel is volledig onze eigen mening en ervaring.