Waarom naar het Gardameer?

Waarom naar het Gardameer?

Sinds mijn eerste ontmoeting met het Gardameer was ik meteen een beetje verliefd op de omgeving. Ondertussen ben ik er al verschillende keren op vakantie geweest.

Regelmatig krijg ik de vraag waarom je naar het Gardameer zou gaan. Op deze pagina deel ik enkele redenen waarom ik het er zo leuk vind.

Voor ieder wat wils

Het Gardameer is een vakantiebestemming die voor iedereen wat te bieden heeft.

Zit je graag in de bergen of liever op het water? Wil je graag een actieve vakantie over liever wat relaxen? Hou je van een portie cultuur of doe je gewoon liever wat terrasjes? Slenter je graag over een promenade langs het meer of maak je liever een stevige wandeling in de natuur? Ik kan zo nog wel even verder gaan…

Bloemen oever Gardameer Bardolino

Het Gardameer biedt het allemaal en daarom zijn we er na zoveel jaren nog steeds niet uitgekeken! De verscheidenheid aan mogelijkheden maakt het ook heel interessant voor een groep mensen met verschillende interesses die samen op vakantie gaan.

De prachtige natuur

We genieten er iedere vakantie opnieuw van de prachtige natuur in de omgeving van het Gardameer. De landschappen zijn er dan ook zo enorm verschillend op een relatief korte afstand.

In het noorden zit je in de bergen en in het zuiden geniet je van de heuvelachtige landschappen.

Een berghut op de Monte Baldo

Ben je ook een natuurliefhebber? Dan zijn dit enkele aanraders voor je to-do lijstje:

De heerlijke Italiaanse keuken

Natuurlijk ga je ook op vakantie naar Italië om er te genieten van het heerlijke eten. Rondom het Gardameer liggen er heel wat restaurants en trattoria die een bezoekje waard zijn.

Ristorante Miralago Gardameer

Wat is er nu zaliger dan een diner met zicht op het Gardameer? Hier alvast enkele tips:

De pittoreske stadjes

Langs de oevers van het Gardameer kan je heel wat pittoreske stadjes vinden. Het ene nog mooier dan het andere. Je kan er verschillende jaren op vakantie gaan en steeds weer nieuwe plaatsen ontdekken.

Wil je alvast een voorsmaakje? Neem dan zeker eens een kijkje op een van de volgende fotoverslagen:

Limone sul Garda aan het Gardameer

Prachtige bezienswaardigheden

Iedere keer opnieuw ontdekken we weer nieuwe bezienswaardigheden aan het Gardameer. Ga je voor de eerste keer? Dan kan je deze misschien al op je to-do lijstje plaatsen:

santuario di montecastello

Het veelzijdige landschap

Het veelzijdige landschap aan het Gardameer vinden we ook een enorme troef. Wanneer je een rit rond het grootste meer van Italië maakt, zal je meteen merken wat ik bedoel.

Je rijdt er langs de oever van het meer, door tientallen tunnels, over kronkelige bergwegen, tussen de heuvels en wijngaarden,…

De route naar het Gardameer

Ook de route naar het Gardameer is telkens weer genieten. Meestal rijden we via de Fernpass in Oostenrijk, maar we hebben ook al via ‘onze hangbruggenroute‘ gereden. Een echte aanrader voor wie tijd heeft en van een beetje afwisseling houdt!

Logeren aan het Gardameer

Booking.com

2 thoughts on “Waarom naar het Gardameer?

Comments are closed.