Een ochtendwandeling door Limone sul Garda

Een ochtendwandeling door Limone sul Garda

Een ochtendwandeling door Limone sul Garda

Wanneer ik aan het mooie Gardameer in Italië verblijf probeer ik tijdens mijn vakantie minstens een keer een vroege ochtendwandeling te maken. Ik sta dan op voor zonsopgang om in alle rust te genieten van de prachtige omgeving. Op deze pagina neem ik je mee tijdens mijn wandeling door het pittoreske Limone sul Garda.

Zonsopgang Limone sul Garda

Zonsopkomst in Limone

Het was nog maar 5:00 u toen mijn wekker begon af te lopen. Ondanks het nog pijnlijk vroeg was na een lange, zwoele zomeravond; duurde het niet lang voor ik op pad was. Het beloofde weer een snikhete dag te worden en het zou niet lang meer duren voor de zon achter de horizon zou verschijnen.

Limone sul Garda aan het Gardameer

Ik wandelde naar het historische centrum van Limone waar er zo goed als niemand te bespeuren was. Een enorm contrast met de avond voordien, toen je haast over de koppen kon lopen. Ook het Gardameer lag er nog opvallend rustig bij. Er waren zo goed als geen golven en het was ook windstil.

Limone sul Garda centrum

Chiesa San Rocco

Via het oude haventje wandelde ik, door een schijnbaar verlaten dorpje, naar het kapelletje ‘Chiesa San Rocco‘. Wanneer je een mooie zicht op Limone sul Garda wil hebben is dit een goede locatie.

Chiesa san Rocca Limone sul Garda

De foto hieronder heb ik gemaakt vanaf het muurtje voor de kapel, die dateert uit het midden van de 16e eeuw. Wat was het hier rustig! Het enige wat ik kon horen was het getjilp van een bende mussen.

Zicht op Limone sul Garda

Op mijn terugweg richting het gezellige oude haventje kwam ik dit poesje tegen. Het leek precies verwonderd te zijn om al zo vroeg iemand op pad te zien.

Poes Limone sul Garda

Het oude haventje van Limone sul Garda

De eerste zonnestralen vielen al op de kleurrijke geveltjes rond het gezellige oude haventje van Limone. Ik nam even plaats op een van de bankjes om in alle rust te genieten van dit mooie plekje. Dit is een van de voordelen om zo vroeg op te staan. Je hebt echt het gevoel alleen in het dorpje te verblijven.

Het oude haventje van Limone sul Garda

Een van de vele mooie luikjes aan de kleurrijke geveltjes.

Een mooi geveltje in Limone aan het Gardameer

Limone

In Limone sul Garda kan je er bijna niet naast kijken. Het aantal citroenen van keramiek tegen de geveltjes is haast niet te tellen. Ook in de souvenirwinkeltjes is dit een populair souvenir.

Citroenen tegen de gevels in Limone sul Garda

Bougainville

De zon begon al warm te worden toen ik deze bougainvilles in volle bloemenpracht gezien heb. Deze kleurrijke klimplant groeit weelderig tegen de huisgevels aan. Dit exemplaar is volgens mij een van de meest gefotografeerde van het dorpje.

Gekleurde gevels in Limone sul Garda met bougainville

Genieten van het Gardameer

Na het ontbijt wandelde ik nog even terug over de promenade langs het meer. Er was ondertussen al een stevig windje die het water van het meer hoog deed opspatten. Ik nam plaats op een van deze bankjes om er heerlijk te genieten van het uitzicht op het Gardameer. Wat een geweldig mooi plekje…

Zitbankjes in Limone sul Garda

Limone sul Garda

Een bezoek brengen aan Limone sul Garda? Op onderstaande kaart kan je exacte locatie van deze gemeente in de Italiaanse provincie Brescia terugvinden.

Tip: vanuit Malcesine kan je met een plezierbootje naar Limone, aan de overkant van het meer, varen.

2 thoughts on “Een ochtendwandeling door Limone sul Garda

Comments are closed.