Madonna della Corona

Kerkje tegen de rotsen aan het Gardameer

Een bijzonder kerkje aan het Gardameer

Als travelblogger probeer ik bijzondere plekjes te bezoeken wanneer ik ergens op vakantie ben en deze te delen met de lezers van mijn blog.

Tijdens onze vakantie aan het Gardameer was het heiligdom ‘Madonna della Corona‘ er eentje van. Op deze pagina kan je een kort verslag vinden van ons bezoek aan dit tegen de rotsen gebouwde kerkje.

Spiazzi

Wanneer je dit bekende bedevaartsoord een bezoekje wil brengen, moet je naar het dorpje Spiazzi rijden. Dit kleine gehucht ligt wat hoger in de bergen, langs de oostelijke oever van het Gardameer. Parkeer je auto op de parking in het centrum, want je kan er niet met de auto geraken.

Er is wel een shuttlebusje voor wie niet goed te been is of het niet meer ziet zitten om de stevige klim terug te doen. Dit busje vertrekt op het pleintje in het centrum en brengt je tot vlak aan de tunnel die toegang verleent tot Madonna della Corona.

Santuario Madonna della Corona Spiazzi

Madonna della Corona

Om bij dit bekende kerkje te geraken moet je vanuit het centrum van Spiazzi heel wat hoogtemeters overbruggen. Je kan dit via een hele reeks trappen doen. Als  je een kinderwagen bij hebt kan je ook de weg nemen die het pendelbusje volgt.

Trappen kerkje Gardameer

Trappen

Op bovenstaande foto zie je de trappen die je moet nemen. Bergafwaarts valt het nog goed mee, maar wanneer je op een zwoele zomerdag ook nog eens terug moet…

Gelukkig ligt deze trap tussen de bomen, waardoor je grotendeels in de schaduw kan lopen.

Aan het einde van deze lange trap, waarvan ik onderweg gestopt ben de treden te tellen, kom je uit op de weg die het pendelbusje neemt.

Rijweg naar Madonna della Corona

Je wandelt nu nog een stukje over deze weg, die langs de steile rots naar beneden kronkelt. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Madonna della Corona

Aan het einde van deze weg kom je de halte van het pendelbusje tegen. Vanaf hier moet je nog een stukje door een tunnel wandelen tot je op de eindbestemming bent.

Tunnel

In het begin van de tunnel heb je een prachtig uitzicht over het dal en de omgeving. Aan het einde van de tunnel ben je dan bij het heiligdom. Er is, zoals je wel kon verwachten, een souvenirwinkeltje en ook een terrasje waar je iets fris kan drinken na de wandeling.

Tunnel kerkje Gardameer

Kerkje tegen de rotsen aan het Gardameer

Streetview

Als Google Local Guide en Streetview fotograaf maak ik ook regelmatig 360° foto’s. Deze locatie was uiteraard geschikt om zo’n foto te maken. Zo kan ik nadien nog altijd eens virtueel een kijkje nemen en jij nu dus ook.

Locatie

Zin gekregen om dit mooie plekje aan het Gardameer zelf ook eens te bezoeken? Op onderstaande kaart heb ik de exacte locatie gemarkeerd.

Binnenkijken

Benieuwd hoe dit kerkje er aan de binnenkant uit ziet? Scrol dan maar rustig verder.

Bedevaartsoord Gardameer

Eenmaal in het kerkje kan je duidelijk zien hoe het tegen de rots aan gebouwd is.

Madonna della Corona binnen

Een muur van de zijbeuk wordt volledig door de rots gevormd.

Kerkje tegen de rotsen