Overnachten bij de Fernpass

Overnachten aan de Fernpass

Overnachten bij de Fernpass

Ga je met de auto via Oostenrijk naar Italië en zoek je nog een overnachting in de omgeving van de Fernpass? Hier kan je een overzicht vinden van overnachtingsmogelijkheden voor, op en na de Fernpass. Onderaan deze pagina deel ik enkele tips en informatie over deze druk bezochte bergpas.

Overnachten voor de Fernpass

Overnachten voor de Fernpass

Wanneer je van Duitsland richting Italië aan het rijden bent en voor de Fernpass wil logeren, dan kan je in een van de volgende dorpjes een overnachting boeken:

Wanneer je in de dorpjes Biberwier, Ehrwald of Lermoos gaat logeren, kan je best voor de Lermooser tunnel afslaan (zie de wegwijzer op de foto hierboven). De dag nadien kan je dan achter de Lermooser tunnel, ter hoogte van Biberwier, de Fernpass terug op.

Fernpass Rast

Overnachten op de Fernpass

Op de Fernpass zelf heb je maar een beperkt aantal mogelijkheden om te overnachten zover ik weet. Heb jij nog een interessante tip? Dan mag je het me altijd laten weten.

Dit hotel ligt letterlijk naast de Fernpass ter hoogte van de Fernsteinsee.

Overnachten op de Fernpass

Overnachten na de Fernpass

Heel wat mensen kiezen er voor om ergens na de Fernpass (richting Italië) een tussenstop te boeken. Een groot voordeel is dat je ’s morgens deze bergpas al achter je hebt waardoor je weer wat tijd kan uitsparen. Deze dorpjes kom je achter de Fernpass tegen wanneer je richting de Brennerpas moet rijden:

Overnachten na de Fernpass

Overnachten vlak naast de Fernpassstraße (B179)

Wil je zo weinig mogelijk tijd verliezen en vlak naast je reisroute logeren? Deze hotels en pensionnetjes liggen zo goed als langs de weg:

Overnachten na de Fernpass

Parkeerplaats voor auto met aanhangwagen

Ben je onderweg met een aanhangwagen en zoek je in de buurt van de Fernpass een hotel met een grote parking? Hier deel ik alvast enkele hotels en pensions met een parking die volgens mij geschikt is om een auto met aanhangwagen te parkeren. Of het toegestaan is moet je uiteraard zelf even op voorhand navragen:

Hotel parking met trailer boot of motor

Bezienswaardigheden in de omgeving van de Fernpass

Bezienswaardigheden en overnachtingen aan de Fernpass

Highline 179 Hängebrücke

Een van de meeste gekende bezienswaardigheden is zonder twijfel de ‘Highline 179‘. Deze spectaculaire hangbrug kan je niet missen wanneer je over de B179 aan het rijden bent. Zelfs al plan je geen overnachting, dan nog is dit een leuke tussenstop om even je benen te strekken!

Hangbrug Reutte Fernpass

Restaurants in de omgeving van de Fernpass

  • Zugspitzblick: Direct aan de Fernpass-route ligt het “Rasthaus Zugspitzblick”. Je kan er genieten van een panoramisch terras met een prachtig uitzicht op de Zugspitze en de smaragdgroene Blindsee.

Video

Je kan het misschien niet geloven, maar deze video heb ik tijdens het hoogseizoen gemaakt. Lekker vroeg en haast nog geen auto’s te bespeuren op de weg…

Webcams

Helaas is het meestal wel druk op de Fernpass. Wil je de actuele verkeerssituatie kennen? Op de volgende site kan je verschillende webcams vinden: Webcams B 179 Fernpassstraße

Camping Fernsteinsee

Trek je met de caravan over de Fernpass richting Italië? Dan is camping Fernsteinsee misschien iets voor jou! Omdat ik steeds meer vragen ontvang, heb ik een korte blogpost geschreven over campings in de buurt van de Fernpass.

Camping Fernsteinsee Fernpass

Fernsteinsee Fernpass hotel

Hotel Schloss Fernsteinsee Naturresort

Booking.com