Yellowstone – waar overnachten?

Yellowstone waar overnachten?

Waar overnachten in Yellowstone?

Wanneer je het legendarische Yellowstone National Park bezoekt, verblijf je er best een aantal dagen. Maar waar kan je nu best een overnachting boeken? Op deze pagina probeer ik je enkele tips te geven op basis van onze ervaringen.

Boek tijdig je hotel in Yellowstone!

Een eerste tip die we je uit ondervinding kunnen meegeven: boek tijdig een hotel in dit populaire park! Wij wilden graag in het Old Faithful Inn logeren, maar dit was maanden op voorhand helaas volledig volzet. Ook in de andere hotels en lodges in het park waren er toen wij wilden reserveren geen (betaalbare) kamers meer beschikbaar.

Old Faithfull Inn Yellowstone National Park

Welke hotels liggen er in Yellowstone National Park?

Tijdens de voorbereidingen van onze roadtrip heb ik een aantal interessante hotels en lodges in Yellowstone National Park op een kaart gemarkeerd. Ze liggen allemaal in het park waardoor je zo weinig mogelijk tijd verliest aan je verplaatsing naar het park.

Omdat het park zo groot is, kan je ook overwegen om op een aantal verschillende locaties te overnachten. Dit hangt er natuurlijk van af hoeveel dagen je in Yellowstone verblijft.

Old Faithful Inn

Eén van de meest gekende hotels in Yellowstone is ‘Old Faitful Inn’. Dit hotel is een jachthuis in rustieke stijl, met een uiterlijk van hele boomstammen en houten daken, en ligt naast de wereldberoemde geiser Old Faithful.

Vanuit het hotel kan je de Old Faithful zien uitbarsten en het is ook de ideale locatie om mooie wandelingen te maken bij zonsopgang of zonsondergang.

Overnachten in Yellowstone National Park

Mammoth Hot Springs

Op zo’n 8 km van de noordelijke ingang kan je overnachten in het Mammoth Hot Springs hotel. Het hotel is genoemd naar de stomende kalksteenterrassen vlakbij het hotel, waar zich borrelende warmwaterbronnen bevinden, fascinerend wild en stomende geisers.

Mammoth Hot Springs hotel Yellowstone

Mammoth Hot Springs is een groot complex van natuurlijke warmwaterbronnen. Je hebt er een ‘Upper Terraces Area’ en een ‘Lower Terraces Area’. Wij maakten er een mooie wandeling over de verschillende vlonderpaden, die de verschillende gebieden met elkaar verbinden.

Mammoth Hot Springs hotel Yellowstone National Park

Yellowstone Lake

Ook in de buurt van het prachtige Yellowstone Lake kan je nog een hotel, lodges en cabins vinden.

Yellowstone Lake hotel

Wij gingen er lunchen met zicht op Yellowstone lake. Wat een geweldig mooie locatie!

Yellowstone Lake

Overnachten in West Yellowstone

Wil je niet in Yellowstone NP zelf verblijven? Je kan dan ook in de buurt van een van de verschillende ingangen overnachten. Wij logeerden in West Yellowstone en pendelden elke ochtend vanuit deze locatie naar het park.

Overnachten in West Yellowstone

De hotels in West Yellowstone liggen op slechts enkele kilometer van de ‘West Entrance’ van het park. De rit vanaf deze ingang tot in het park zelf verliep meestal vrij vlot, maar je verliest toch een half uur per trip. Wanneer er onderweg wat ‘wildlife’ te spotten valt, heb je soms een kijkfile.

Yellowstone West ingang afstand

Hotels in West Yellowstone

Op het kaartje hieronder kan je eenvoudig een hotel in de buurt vinden.

Booking.com
Hotels in West Yellowstone

1 thought on “Yellowstone – waar overnachten?

Comments are closed.