Punta san Vigilio aan het Gardameer

Punta san Vigilio Garda zonsondergang

Mooie plekjes aan het Gardameer

Tijdens mijn verblijf aan het Gardameer bezocht ik samen met mijn gezinnetje geweldig mooie plaatsen, waarvan ik er regelmatig deel op deze site. Vandaag neem ik je mee naar een bijzonder pareltje aan de oevers van het Gardameer: Punta san Vigilio.

Punta san Vigilio

In de buurt van het stadje Garda namen we een kijkje op dit geweldig mooie plekje. Als je over de Via S. Vigilio van Garda richting Torri del Benaco rijdt, kom je op een bepaald moment langs een scherpe bocht.

In deze bocht zie je links van de weg een reclamebord van Punta san Vigilio staan.  Voor de rest is er hier eigenlijk niets dat je doet vermoeden dat er een geweldig mooi plekje verscholen ligt.

Punta san Vigilio Garda Gardameer

Vanaf de Via S. Vigilio heb je dit uitzicht op het Gardameer en de prachtige landtong in het meer.

Parkeren

Er liggen 2 parkings vlakbij deze bezienswaardigheid. Wanneer je van Garda komt ligt de eerste parking aan je linkerkant in de bocht. Indien deze volzet is heb je vlak achter de bocht, aan de rechterkant van de weg, nog een betaalparking.

Locanda san Vigilio

Wanneer je je wagen geparkeerd hebt, wandel je door een mooie dreef met oude cipressen naar de punt van deze landtong. Je moet een stukje dalen voordat je aan de oever van het meer bent. Hier ligt het hotel en restaurant Locanda san Vigilio, waar al heel wat beroemdheden gelogeerd hebben.

Punta san Vigilio

Een gezellig terrasje

Wanneer je door de poort naar het haventje van Punta san Vigilio stapt, zie je meteen het kleine, gezellige terrasje. Dit behoort zonder twijfel tot een van mijn favoriete terrasjes aan het Gardameer. Tijdens ons bezoek hadden ze de kaarsjes en verlichting al aangedaan, waardoor het er allemaal nog wat sprookjesachtiger uit zag.

Romantische plekjes aan het Gardameer

In het kleine haventje kan je regelmatig prachtige boten spotten, zoals deze Riva. Dit geeft je meteen ook een idee in welke prijscategorie het hotel zich situeert.

Baai Gardameer san Viglio Garda

Genieten

Op het terrasje is het gewoonweg genieten. Een frisse Aperol Spritz, zicht op het Gardameer, het geluid van het kabbelende water, de warmte,…

Punta san Vigilio Garda zonsondergang

Een Aperol drinken aan het Gardameer

Een Riva boot in het haventje van Punta san Vigilio

Locatie

Zin gekregen om dit plekje eens met je eigen ogen te zien? Op deze Google map markeerde ik de exacte locatie.

Punta San Vigilio, 37016 Garda VR, Italië
locanda-sanvigilio.it
+39 045 725 6688

Via san Vigilio

Aan de ingang van de parking maakte ik deze video van een zonsondergang boven het Gardameer. Vanaf het terras heb je een gelijkaardig uitzicht…Booking.com