Zonsondergang vanaf de Monte Baldo

Zonsondergang vanaf de Monte Baldo

Zonsondergang vanaf de Monte Baldo

Ik heb al verschillende mooie plekjes aan het Gardameer mogen ontdekken. Samen met mijn familie en vrienden heb ik er ook al heel wat leuke momenten kunnen beleven.  Een van de meest magische momenten was zonder twijfel onze overnachting op de Monte Baldo. Op deze pagina deel ik enkele foto’s van dit ‘kippenvelmoment’.

Rifugio Telegrafo

Omdat we tot lang na zonsondergang op de Monte Baldo wilden blijven, logeerden we in de ‘Rifugio Barana Al Telegrafo’. De perfecte locatie om te genieten van de mooie natuur aan het Gardameer.

Rifugio Telegrafo Monte Baldo

Edelweiss op de Monte Baldo aan het Gardameer

We vertrokken vanuit het dorpje Prada en maakten een prachtige wandeling tot aan de hut. Onderweg zagen we zelfs Edelweiss. Nog nooit in mijn leven heb ik zoveel Edelweiss bij elkaar zien staan als op de Monte Baldo!

Wegwijzer San Zeno di Montagna

Op deze Google Map zie je de exacte locatie van deze hut.

Overnachten in een berghut

Voor we naar een plekje vertrokken waar we van de zonsondergang konden genieten, brachten we onze spullen naar de slaapzaal. Ons dochtertje (toen 7 jaar oud) wilde natuurlijk in het bovenste stapelbed slapen.

Rifugio Telegrafo Monte Baldo Gardameer

Kamer met zicht op het Gardameer

Het uitzicht vanaf onze ‘kamer’ was gewoonweg fantastisch! Heerlijk om weten dat we ’s morgens met zo’n uitzicht op het Gardameer wakker zouden worden.

Uitzicht berghut Gardameer

Terras

We dronken nog iets op het terras van de berghut en vervolgens begonnen we aan de korte wandeling naar een bergtop in de buurt. In totaal een half uurtje stappen.

Overnachten in een berghut op de Monte Baldo

Na enkele minuten zaten we al heel wat meters hoger. De zon was al goed aan het zakken, dus we moesten het tempo er goed in houden om tijdig op onze bestemming te geraken.

Wanneer we achter ons keken zagen we dat het terras van de berghut ondertussen leeg was. De meeste wandelaars waren al een tijdje geleden aan de afdaling begonnen, om nog voor het donker terug beneden te geraken.

Een berghut op de Monte Baldo

We bleven ondertussen stevig doorstappen. Nog voor de zon achter de bergtoppen begon te verdwijnen namen we plaats op een bergtop. Onderweg was het uitzicht betoverend mooi. We waren er allemaal heel stil van geworden. Wat is de natuur toch groots!

Bergtop Monte Baldo Gardameer beklimmen

Dit is zonder twijfel een van de mooiste zonsondergangen die we tijdens onze vakanties al hebben mogen aanschouwen! Die avond was alles perfect! Het gezelschap, de temperatuur, de kleuren, de wolken, het licht,…  Terwijl ik dit aan het schrijven ben heb ik er terug kippenvel van gekregen. Echt waar!

Mooiste locatie Zonsondergang Gardameer

Collect moments not things

Mijn levensmotto is:  ‘verzamel momenten, geen dingen’. Sinds ik dit stelselmatig toepas ben ik alleen maar gelukkiger geworden. Dit zijn de momenten dat je beseft dat je leeft. Daarom probeer ik vanaf nu zoveel mogelijk dergelijke dingen van mijn bucket list te schrappen.

Mooiste momenten familie

Hier zaten we dan.  Op de top van een berg genieten van de zonsondergang boven het Gardameer. Zijn dit nu geen mooie momenten om te verzamelen?

Samen genieten van een zonsondergang aan het Gardameer

Naarmate de zon achter de horizon verdween begon de lucht alle kleuren te krijgen.

Chasing sunsets

Zodra de zon achter de bergtoppen was verdwenen kwam er even een stevige bries opzetten. Enkele minuten later was het dan plots weer helemaal windstil en ook muisstil. De hemel kleurde oranje en roze. Wat een magisch moment was dit!

Tijdens een zonsondergang bij de Grand Canyon hebben we een gelijkaardig moment meegemaakt, maar deze lucht boven het Gardameer was gewoon niet te evenaren!

De zon verdwijnt achter de horizon aan het Gardameer in Italië

Golden hour

We bleven nog een hele tijd op de bergtop zitten om te genieten van alle kleuren die de lucht vervolgens nog zou krijgen.

Zonsondergang Dolomieten

Zo bleven we er zitten tot het bijna helemaal donker was. Het einde van een onvergetelijke dag!

Heb je zelf ook zin gekregen om eens te overnachten op de Monte Baldo en een zonsondergang te aanschouwen? Je kan altijd contact met me opnemen voor meer informatie.

Zonsondergang Monte Baldo oranje lucht