Borghetto sul Mincio – Eén van de mooiste dorpjes van Italië

Borghetto Gardameer

Borghetto sul Mincio

Kan je geloven dat ik al minstens 10 jaar naar het Gardameer op vakantie ging, voordat ik dit pareltje in de buurt van het Gardameer ontdekte? Het was dankzij een tip van onze Italiaanse vrienden dat we het sprookjesachtig mooie dorpje ‘Borghetto sul Mincio’ een bezoekje brachten.

Borghetto is gelegen in de vallei van de Mincio aan de voet van de Viscontibrug. Dit pittoreske plaatsje is uitgeroepen tot een van de mooiste dorpjes van Italië ( I borghi più belli d’Italia).

Borghetto sul Mincio

Waar ligt dit mooie dorpje?

Dit gezellige plekje kan je terugvinden ten zuiden van Peschiera del Garda, op zo’n 20-tal minuutjes rijden.

Tip: vanuit Peschiera del Garda loopt er ook een mooie fietspad langs de Mincio. Wanneer je op zoek bent naar een leuk fietstochtje, dan is dit een absolute aanrader.

Watermolens Gardameer

Restaurantjes

In het gezellige dorpjes liggen er heel wat leuke restaurantjes. Als je even rondwandelt ga je al snel een terrasje aan het water vinden.

Terrasjes in Borghetto sul Mincio

Wij aten een overheerlijke pasta op een terrasje, waar we zalig in de schaduw genoten van het geluid van het kabbelende water in het riviertje. Het was heel rustig in het dorpje in vergelijking met de populaire stadjes in het zuiden van het Gardameer. Dus deze tip niet verder vertellen hé!

Heerlijke pasta aan het Gardameer

Tortellini di Valeggio

Wij ontdekten pas toen we terug thuis waren dat we een lokale specialiteit ‘Tortelline di Valeggio‘ waren vergeten te proeven. Dus je weet wat te bestellen wanneer je eens een bezoekje brengt aan het idyllische Borghetto.

Ijsjes eten in Borhgetto sul Mincio

Bij de zomerse temperaturen kan een ijsje uiteraard niet ontbreken…

Mooiste dorpjes aan het Gardameer

Nadat we heerlijk gegeten hadden maakten we nog een wandeling door de smalle straatjes van Borghetto. Zo kwamen we dit hekwerk met honderden slotjes tegen.

Slotjes aan watermolen

Borghetto

Op deze Google kaart markeerde ik de exacte locatie van het dorpje.

Ponte Visconteo

Een van de vele mooie plekjes in Borghetto.

Dorpje met watermolens aan het Gardameer

3 thoughts on “Borghetto sul Mincio – Eén van de mooiste dorpjes van Italië

Comments are closed.