Antica Osteria Corte Calcina

Terras Antica Osteria Corte Calcina

Op zoek naar authentieke restaurantjes

Wanneer we op vakantie zijn proberen we meestal uit te gaan eten in lokale restaurantjes. Niet de restaurants in de toeristische centra waar het toeristenmenu tegen de gevel hangt, maar die leuke plekjes waar de lokale bevolking ook gaat eten. Soms liggen ze verscholen in een zijstraatje of enkele kilometers buiten het centrum.

Antica Osteria Corte Calcina

Tijdens onze vakantie aan het Gardameer in Italië hebben we verschillende authentieke restaurantjes ontdekt. Een van deze restaurantjes is het “Antica Osteria Corte Calcina” in Albarè di Costermano. Vanuit Bardolino is het zo’n 5 kilometer via de SP32.

Antica Osteria Corte Calcina

Terras

Langs de Via Adolfo Consolini kom je deze gezellige Osteria tegen. Aan de overzijde van de weg is er een parking en ook voor het gebouw kunnen er enkele auto’s parkeren. Wanneer je door het poortje binnen gaat kom je meteen op de binnenplaats die omgetoverd is tot een groot terras.

Terras Antica Osteria Corte Calcina

 

Er staan verschillende grote parasols zodat je in de schaduw kan dineren. Voor de kinderen is er klein speeltuintje in de hoger gelegen tuin, waar ze veilig kunnen spelen.

Authentieke restaurants aan het Gardameer

Op het menu staan er verschillende (lokale) gerechten en diverse pizza’s. We zijn er verschillende keren gaan uit eten en telkens opnieuw was het er aangenaam vertoeven.

Lekker eten aan het Gardameer

Gerecht met lever in Italië

Pizza pepperoni

Adres

Vanuit Bardolino is het zo’n 5 km of een 10-tal minuutjes rijden met de auto. Vanuit Garda een kleine 7 kilometer en vanuit Lazise 13 kilometer of 20 minuutjes rijden.

Via Adolfo Consolini 80

37010 Albarè di Costermano VR, Italië
anticaosteriacortecalcina.it
+39 045 620 0320

Antica Osteria Corte Calcina

Moto Guzzi

Tijdens de periode dat wij er op vakantie waren stond deze mooie Moto Guzzi voor de deur geparkeerd. Hij past helemaal met de authentieke Italiaanse sfeer in en rond de Osteria. Ik zou er meteen een ritje door de Brasa Schlucht mee willen maken!

Antica Osteria Corte Calcina

Een oude motor aan het Gardameer in Italie

Nog meer Gardameer tips

Als travelblogger probeer ik zoveel mogelijk verschillende plekjes te bezoeken, maar het Gardameer is een van de weinige vakantiebestemmingen waar we regelmatig naar. Plan jij een vakantie aan het Lago di Garda? Dan kan je alvast deze Gardameer tips eens nalezen. Ik wens je alvast een geweldige vakantie en smakelijk eten!

Frederik

1 thought on “Antica Osteria Corte Calcina

Comments are closed.