Het balkon van het Gardameer

Het balkon van het Gardameer

Het kerkje van Albisano

Soms hoor je wel eens over ‘het balkon van het Gardameer‘ spreken. Dan heeft men het meestal over het mooie uitzicht dat je op het Gardameer hebt vanaf het kerkje van Albisano. Dit moet je dus niet verwisselen met de ‘griezelterrassen van Trémosine‘ die aan de westelijke oever van het meer liggen.

Uitzicht Gardameer Albisano

Het balkon van het Gardameer

Het “Balcone del Garda” ligt op 310m hoogte boven Tori del Benaco op het kerkplein in het dorpje Albisano. Op het pleintje voor de kerk staan verschillende bankjes, waar je heerlijk in de schaduw van de bomen, kan genieten van het panorama.

Wij gingen een kijkje nemen in het kleine kerkje en wandelden vervolgens naar ‘het balkon’ waar je kan genieten van het adembenemende uitzicht.

Uitzicht vanaf het kerkje van Albisano

Torri del Benaco

Het was gewoonweg heerlijk vertoeven op het bankje! Het was snikheet, maar in de schaduw genoten we van een fris briesje en een geweldig mooi uitzicht over het Gardameer. Enkele honderden meters lager zagen we het stadje Torri del Benaco liggen.

Overzetboten Torri del Benaco

De veerboot is bijna in Torri del Benaco…

Kasteel van Torri del Benaco

Het centrum van Albisano

Na een tijdje genoten te hebben van het mooie panorama wandelen we door het dorpje. Onderstaande foto heb ik gemaakt in het kleine centrum ter hoogte van Via Carrubbio.

Het kerkje van Albisano - Torri del Benaco

Locatie

Wil je er ook eens een kijkje gaan nemen? Hieronder kan je de exacte locatie van het kerkje terugvinden. Op deze parking in de buurt van het centrum kan je gratis parkeren.

 

Lunchen met zicht op het Gardameer

Tijdens ons bezoek aan Albisano gingen we lunchen op een terras met een geweldig mooi uitzicht.

Lekker eten aan het GardameerBooking.com

Het centrum van Albisano aan het Gardameer

2 thoughts on “Het balkon van het Gardameer

Comments are closed.