Uitkijktorens in Vlaams-Brabant

Uitkijktorens in Vlaams-Brabant

Uitkijktorens in Vlaams-Brabant

Dankzij onze ‘thema uitstapjes‘ ontdekten we ook heel wat mooie uitkijktorens in Vlaams-Brabant, de op een na kleinste van de Belgische provincies. We zijn nog volop bezig aan onze ontdekkingstocht, maar op deze pagina deel ik alvast de verschillende uitkijkplatformen en torens die we tot nu toe bezochten. Heb jij nog een tip? Dan hoor ik het graag!

Vlooybergtoren Tielt-Winge

De Vlooybergtoren in Tielt-Winge is ruim 20 m lang, 11 m hoog en staat op één van de hoogst gelegen locaties van het Hageland (ongeveer 80 m).

Uitkijktoren Het Vinne

Vanaf deze houten uitkijktoren in provinciedomein ‘het Vinne’ heb je een mooi uitzicht over de vijver. Je kan er ook heel wat watervolgels spotten vanuit de toren.

De Maagdentoren in Zichem

De Maagdentoren in Zichem is een Donjon, een versterkte toren uit de 14e eeuw van 26 meter hoog, een doormeter van 15 meter en muren van meer dan 4 meter. De ideale locatie om een uitkijktoren van te maken!

Uitkijktoren Demerbroeken

Op een steenworp van de Maagdentoren kan je nog een andere uitkijktoren vinden. Je kan beide zelfs combineren met een prachtige wandeling door het natuurgebied Demerbroeken.

Uitkijktoren Demerbroeken

Nog meer uitkijktorens in België

Vind jij ook dat een uitkijktoren iets speciaals heeft? Krijg je ook spontaan zin om een toren te beklimmen en de omgeving vanuit een ander perspectief te bekijken? Dan moet je beslist mijn lijstje met uitkijktorens en uitkijkplatformen eens bekijken! Misschien kan je er nog wat inspiratie opdoen…

Uitkijktorens in België