Panoramabassin Velm

Panoramabassin Velm

Panoramabassin Velm

Voor mijn blogserie over uitkijktorens en uitkijkplatformen bracht ik ook een bezoek aan het Panoramabassin in Velm. Je kan het niet meteen een uitkijktoren noemen, maar het is wel een platform met een weids uitzicht. Dus reden genoeg om er een ‘thema uitstapje‘ naar te maken.

Het panoramabassin van De Watergroep situeert zich tussen fietsknooppunt 185 en 186. Het is dus een waterbassin op de top van een heuvel dat is ingericht als uitkijkpunt. Je hebt er een prachtig panoramisch uitzicht over de Haspengouwse velden.

Je kan het bassin bereiken door een wandeling of fietstocht over deze veldweg. Wanneer je bijna op het hoogste punt van de heuvel bent, zie je het panoramabassin liggen. Een reeks van trappen brengt je tot op het waterbassin.

Trappen

Zodra je alle trappen genomen hebt, kan je genieten van een “kijk op Sint-Truiden en Haspengouw”. Met panoramaborden wordt er meer informatie gegeven over het landschap, erfgoed, streekproducenten en toeristische attracties. Er staat ook een panoramakijker.

Kijk op Sint-Truiden en Haspengouw

In de omgeving van Sint-Truiden zijn er meerdere locaties waar je van een mooi uitzicht kan genieten:

  • Knooppunt 135 Abijdtoren, Diesterstraat 1
  • Knooppunt 150 Viersprong, Nieuwenhoven, Engelbamp
  • Tussen knooppunt 171 en 149 Honsberg, Zepperen, Kerselaarstraat

1 thought on “Panoramabassin Velm

Comments are closed.