Athabasca Falls

Athabasca Falls

Athabasca Falls

Gedurende ons verblijf in het Jasper National Park bezochten we heel wat mooie locaties, waaronder Athabasca Falls. Vanuit Jasper was het een klein half uurtje rijden tot deze indrukwekkende waterval.

We parkeerden onze wagen op de grote parking naast de Icefields Parkway. Vanaf de parking is het slechts 200 meter wandelen tot aan een uitkijkpunt waar de deze gigantische waterval kan bewonderen.

Athabasca Falls in Alberta

Zoals je op de foto hierboven kan zien, waren we er niet alleen. Gelukkig viel de drukte goed mee, waardoor we niet moesten aanschuiven om een glimp van deze waterval op te vangen.

Reisverslag Athabasca Falls

We wandelden over de brug boven de Athabasca Falls naar de andere uitkijkpunten.

Athabasca Falls in Alberta

Aan de overkant heb je een spectaculair zicht op de massa water die er de diepte in valt. We waren met ons drieën onder de indruk van de kracht van deze waterval en bleven er een hele tijd genieten van dit mooie schouwspel.

Watervallen in Canada

Collect moments not things

Dit zijn van die momenten die je nooit van je leven zal vergeten. Het gebulder van de miljoenen liters water die naar beneden storten, de geur van de dennenbossen in combinatie met de nevel van het water, de nevel van de waterval tegen je gezicht,…

Dit gevoel en moment krijg je gewoon niet op foto vastgelegd!

Uitkijkplatform Athabasca Falls

Explore the Lower Canyon

Door de kracht van het water heeft de rivier verschillende ‘kanalen’ in de rotsen uitgehouwen. Je kan er een korte wandeling maken door deze verlaten kanalen en daalt er af via een trap met 59 treden. Deze trap, uitgehouwen in de rotsen, deed ons terugdenken aan de Teufelsschlucht in de Eifel.

Athabasca Falls kaart
Athabasca Falls kaart
Athabasca Falls Lower Canyon
Athabasca River

Aan het einde van de trap kan je nog een stukje verder afdalen tot aan de Athabasca River.

Brug Athabasca Falls

Onderweg heb je een mooi zicht over de loop van de rivier vlak na de waterval.

Athabasca Rivier
Reisverslag Athabasca Falls Jasper National Park
athabasca river rocks
Athabasca Waterval Jasper

Na ons bezoek aan deze onvergetelijke waterval reden we terug naar ons hotel in Jasper. We hadden er ondertussen honger van gekregen en stopten onderweg in het Becker’s Gourmet Restaurant.

3 thoughts on “Athabasca Falls

Comments are closed.