Dawson Falls – Wells Gray Provincial Park

Dawson Falls

Dawson Falls

Dawson Falls is een van de watervallen aan de Murtle River in het Wells Gray Provincial Park, British Columbia. De waterval ligt vlakbij de Clearwater Valley Road en op zo’n 5 minuutjes rijden van de Helmcken Falls Lodge, onze uitvalsbasis tijdens ons verblijf in dit natuurpark.

Dawson Falls

Uitkijkpunt

Het belangrijkste uitkijkpunt bij deze waterval situeert zicht op 10 minuten lopen vanaf de parking. Het wandelpad loopt tussen de Murtle River en de Clearwater Valley Road. Wij vonden het zeker de moeite om deze korte wandeling te maken. Je kan dicht bij het water komen en het is echt indrukwekkend om de kracht van het water te horen.

Wegwjzer Dawson Falls

Locatie

Op onderstaande Google Map kan je de exacte locatie van de waterval en parking zien.

Wandelpad Dawson Falls

Naarmate we de waterval naderden, hoorden we het gebulder van het water steeds luider worden. Alleen al door het geluid te horen, vermoedden we dat deze waterval een enorme kracht moest hebben!

Zodra we een eerste glimp konden opvangen, werd ons vermoeden bevestigd. Het was best wel indrukwekkend om deze 107 meter brede en 18 meter hoge waterval te aanschouwen.

Waterval in Wells Gray Park

Regenboog

De ochtendzon scheen in de nevel boven die er boven de waterval zweefde. Het resultaat was een prachtige regenboog boven de rivier. Dit zijn de momenten waar we van houden. De natuur op haar mooist!

Regenboog boven waterval
Regenboog boven waterval

Nadat we genoten hadden van dit sprookjesachtig mooi stukje natuur, wandelden we terug naar de parking. Tijd om verder te rijden en een kijkje te gaan nemen bij de Helmcken Falls.

Dawson Falls Canada

Dawson Falls afmetingen

Op dit informatiebord kon je eenvoudig de afmetingen van de verschillende watervallen met elkaar vergelijken. We zagen dat de Spahats Falls, die we de dag voordien bezocht hadden, maar half zo hoog was dan de Helmcken Falls die we zo meteen zouden gaan bezoeken!

Afmetingen Dawson Falls

Overnachten in de buurt

Veel overnachtingsmogelijkheden zijn er niet in het Wells Gray Provincial Park. De meeste hotels liggen in Clearwater, maar dat is toch een stukje rijden. Wij kozen daarom voor de Helmcken Falls Lodge, die in het park ligt. Wij vonden dit de ideale uitvalsbasis om de verschillende bezienswaardigheden in dit Canadese natuurpark te bezoeken.

Booking.com

3 thoughts on “Dawson Falls – Wells Gray Provincial Park

Comments are closed.