Twin Falls Hike in Lynn Canyon Park

Twin Falls Hike in Lynn Canyon

Twin Falls in Lynn Canyon Park

Tijdens onze rondreis door Canada brachten we ook een kort bezoek aan het Lynn Canyon Park in British Columbia. Ons hoofddoel was de Lynn Canyon Suspension Bridge, maar we maakten er ook een korte wandeling naar de Twin Falls. Dit is een korte, populaire wandeling die de Lynn Canyon Suspension Bridge oversteekt en Lynn Creek stroomafwaarts volgt.

Twin Falls Hike in Lynn Canyon

Suspension Bridge

Vanaf de parking wandelden we naar de hangbrug. Eenmaal over de brug hielden we rechts aan en volgden we het ‘Baden Powell Trail’.

Lynn Canyon Park

Baden Powell Trail

Het Baden Powell Trail baant zich een weg door een schilderachtig bos, weelderig met korstmossen en planten die voorkomen in de regenwoud gebieden aan de westkust. Het pad daalt heel wat meters via een reeks trappen. Het deed ons een beetje terugdenken aan het Rainforest Trail in Tofino, maar dat laatste vonden we nog net iets mooier. Hiermee wil ik zeker niet zeggen dat deze hike niet mooi is. Zeker wel!

 Baden Powell Trail

Black Bear Sighting

Onderweg vernamen we dat er heel recent een zwarte beer gesignaleerd was op de wandeling. We waren dus op onze hoede, want het was al 8 PM en we wandelden er zo goed als alleen.

Black Bear Sighting

Twin Falls

Een laatste reeks houten trappen eindigt op een rots met een houten brug vanaf waar je de Twin Falls van bovenaf kunt zien. Als je op de brug staat kan je genieten van het uitzicht op de watervallen.

Twin Falls
Twin Falls Bridge

We namen onze tijd om te genieten van de mooie watervalletjes en wandelden daarna terug richting de parking. Het laatste gedeelte van de wandelroute moesten we de afgedaalde meters uiteraard terug naar boven doen, waardoor de terugweg iets minder vlot verliep.