Moul Falls

Moul Falls

Moul Falls

Tijdens ons verblijf in het Wells Gray Provincial Park bezochten we verschillende watervallen waaronder Spahats Falls, Helmcken Falls en Dawson Falls. Deze watervallen lagen op een steenworp van de bijhorende parkings. Wanneer je de Moul Falls wil bezoeken, moet je een korte wandeling van zo’n 3 kilometer maken.

Moul Falls Trail

Moul Falls Parking

Als je de wandeling naar deze waterval wil maken, parkeer je op de Moul Falls Parking. Deze kleine parkeerplaats ligt langs de Clearwater Valley Road. Vanaf hier staat de wandeling naar deze verborgen waterval goed aangegeven.

Het eerste gedeelte wandel je over een breed en onverhard pad. Dat eerste deel van de wandeling vonden we niet echt geweldig, maar na een stukje wandelen wordt het pad smaller en mooier. Wat ons opviel waren de witte boomstammen die we overal in het bos zagen.

Wandeling naar Moul Falls in Wells Gray Provincial Park

Net zoals bij de andere watervallen die we al bezochten, hoorden we ook hier het geluid van het bulderende water toenemen naarmate we de cascade naderden. Zodra we een glimp van de waterval konden opvangen, zagen we dat we er nog niet waren. We hadden een zicht van boven, maar dat was niet bijzonder. Deze waterval moet je langs onder gezien hebben.

Bovenaanzicht Moul Falls

Trappen

We bleven het wandelpad volgen en het laatste gedeelte moesten we nog verschillende meters dalen. Dit vonden we het leukste gedeelte! Naarmate we de trappen naar beneden namen, werd het steeds frisser en vochtiger. In de buurt van de waterval werden we zelfs nat van de nevel.

Wow! Wat een spectaculair uitzicht en met wat een kracht valt het water naar beneden!

Achter de waterval lopen

Het bijzondere van deze waterval is dat je er achter door kan wandelen. Je doet dit echter op eigen risico en het is er best wel glad en nat. Wij hebben een klein stukje verder gestapt, maar hebben niet helemaal achter de waterval door gewandeld. Buiten het feit dat je doornat raakt, kregen we het ook een beetje benauwd in de buurt van de waterval. Het leek echt alsof we niet voldoende lucht kregen bij de waterval.

Moul Falls - Warning end of trail
Warning end of trail sign
Reisverslag Wells Gray Provincial Park Canada

Na de nodige foto’s bij deze mooie waterval, begonnen we aan de terugweg. We namen dezelfde weg terug tot aan de parking. Daarna was het tijd voor een lekkere lunch in de Helmcken Falls Lodge.

Moul Falls
Booking.com

1 thought on “Moul Falls

Comments are closed.