Helmcken Falls

Helmcken Falls

Helmcken Falls

De Helmcken Falls is met haar 141 meter de vierde hoogste waterval van Canada. Wij maakten een uitstap naar deze indrukwekkende waterval in het Wells Gray Provincial Park. We logeerden trouwens in de gelijknamige ‘Helmcken Falls Lodge‘, volgens ons de ideale uitvalsbasis om dit mooie natuurpark in British Columbia te verkennen.

Picknickplaats

Vanaf de parkeerplaats is het niet zo ver wandelen tot aan het uitkijkpunt waar je de Helmcken-waterval kan bewonderen. Je wandelt over een verhard pad door een bos tot aan de rand van een klif. Op deze locatie staan er ook enkele picknickbanken.

Vanaf de omheining op deze picknickplaats heb je al een mooi zicht op de waterval, maar wanneer je een stukje verder wandelt tot aan het uitzichtplatform is het uitzicht nog net iets beter!

Helmcken waterval
Helmcken Falls Canada

Uitkijkplatform Helmcken-waterval

Zoals ik al schreef, is het uitzicht vanaf het uitzichtplatform geweldig. Het is werkelijk indrukwekkend om het water zo’n 140 meter naar beneden te zien en te horen bulderen.

Helmcken Falls

Collect moments not things

De ochtendlucht die nog frisjes is, de zon die al veel warmte geeft, de geur van de dennenbossen, de rust, de positieve energie die je voelt,…

Dergelijke momenten zullen we nooit van ons leven nog vergeten. De zo goed als ongerepte natuur in Canada is werkelijk subliem!

Helmcken Falls Wells Gray Provincial Park

The power of water

The power of water – Erosion by water made Helmcken Falls and the gorge below the falls has moved slowly upstream as it cut trough layers of lava left by volcanic eruptions thousands of years ago.

Gatling Gorge Trail

Het ‘Gatling Gorge Trail’ was een informeel wandelpad in het Wells Gray Provincial Park voor verschillende jaren. Ondertussen staat er een ‘officiële’ wegwijzer, maar je moet er wel voorzichtig zijn. De wandelroute loopt zo’n 2 kilometer langs de steile klif en onderweg heb je regelmatig een mooi uitzicht op de indrukwekkende waterval.

Gatling Gorge Trail
Booking.com

2 thoughts on “Helmcken Falls

Comments are closed.