Spahats Falls

Spahats Falls

Het was al laat in de namiddag toen we Wells Gray Provincial park binnen reden. We hadden een stevige rit achter de rug en keken al uit naar het avondeten in ons hotel. Maar eerst stopten we nog bij Spahats Falls, de eerste waterval die we tegen kwamen in dit natuurpark.

Spahats Falls

Parking

We parkeerden onze auto op de zo goed als verlaten parking bij de waterval. Komende van Clearwater ligt deze waterval en parking links van de Clearwater Valley Rd. Op onderstaande Google Maps kan je de exacte locatie zien.

Parking Spahats Falls

Vanaf de parkeerplaats was het maar zo’n 5 minuten wandelen tot bij het Spahats viewpoint. We kwamen nog enkele wandelaars tegen die op de terugweg waren.

Spahats Falls Viewpoint
Booking.com
View platform Spahats Falls

Bij het viewpoint waren we zo goed als alleen. We konden in alle rust genieten van dit natuurwonder. Het was best wel indrukwekkend om te zien hoe het water van de Spahats Creek Falls ongeveer 75 meter naar beneden valt.

De zon begon langzaam achter de horizon te verdwijnen, waardoor de waterval in de schaduw lag.

Spahats Falls View platform

Zodra de zon achter de berg was verdwenen, wandelden we terug naar onze auto. We moesten nog een 20-tal minuten rijden tot aan de Helmcken Falls Lodge.

We aanschouwden de enorme waterval nog een laatste keer…