Peak Walk – Glacier 3000

Peak Walk - Glacier 3000

Peak Walk – Glacier 3000

Dag 4 van onze hangbruggenroadtrip was letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten van onze vakantie. We waren ’s morgens al vroeg opgestaan zodat we tijdig konden ontbijten. Het plan was om de eerste lift richting Glacier 3000 te nemen, om dan als eerste over de Peak Walk te kunnen wandelen.

Glacier 3000 inkom berglift gondel

We waren net op tijd voor het vertrek van de eerste gondel. Nadat we betaald hadden konden we meteen instappen. Nog geen 5 minuten later vertrokken we richting de gletsjer.

Kabelbaan Glacier 3000 Zwitserland

Ongeveer halverwege moesten we overstappen in een andere gondel. Ter hoogte van het bergstation zagen we de Peak Walk verschijnen. Wow!

Hangbrug die twee bergtoppen verbindt

In het bergstation volgden we het wandelpad richting het ‘View Point Peak Walk’. Er was geen wolkje te bespeuren aan de hemel.

View Point Peak Walk

View Point Peak Walk

Deze trap bracht ons naar de eerste bergtop. In mijn enthousiasme nam ik de treden aan een stevig tempo, maar nog voor ik aan de top was moest ik toch even halt houden. Het was al enkele maanden geleden dat ik nog op deze hoogte (El Teide in Tenerife) was geweest en dat voelde ik.

Trap naar de Peak Walk in Zwitserland Diablerets

Peak Walk Tissot

Zodra ik terug op adem was gekomen nam ik de laatste treden maar in een normaal tempo. Vanaf de bergtop zag ik de Peak Walk voor me liggen. Wow, wat een uitzicht!

Hangbrug tussen 2 bergtoppen

Hangbrug tussen 2 bergtoppen

En dan was het eindelijk zover. Voor de eerste keer in mijn leven zou ik in een paar minuten tijd op 2 bergtoppen gestaan hebben. Het uitzicht was geweldig mooi! Tijdens de wandeling over deze hangbrug kan je kilometers ver kijken.

Peak Walk - hangbrug Down the Road TV1

Peak Walk by Tissot Zwitserland verslag

Down the road

Het idee van onze hangbruggenroadtrip is eigenlijk ontstaan toen we aan het kijken waren naar het geweldige televisieprogramma ‘Down the road‘ op TV één.  In aflevering 8 van het programma wandelde de hechte groep vrienden over de Peak Walk. Bij het zien van die beelden wisten we meteen dat we ook ooit over deze brug zouden wandelen.

Vriendschapsslotjes Down the Road eerste jaargang hangbrug Zwitserland tussen 2 bergtoppen

Liefdesslotjes

In de aflevering kon je ook zien hoe de groep vrienden hun vriendschap vereeuwigde door ‘liefdesslotjes’ aan de top van de berg te bevestigen. Uiteraard moesten we even een kijkje nemen waar ze hingen.

In de zomer op een gletsjer wandelen in Zwitserland

Wandelen over de gletsjer

Na ons bezoek aan de Peak Walk maakten we een wandeling over de gletsjer. We hadden honger gekregen en besloten om iets typisch Zwitsers te gaan eten in het bergrestaurant ‘Refuge l’espace‘. Men serveert er alleen regionale delicatessen – waar je van kan genieten buitengewone berglandschap. Meer info en foto’s van ons bezoek kan je binnenkort vinden in een volgende blogpost.

Glacier Lounge Restaurant Diablerets Glacier 3000

Maar voor we aan dit prachtige ‘Glacier Lounge Restaurant’ waren moesten we eerst nog een wandeling maken door de sneeuw.

Zomerwandeling in de sneeuw - Glacier 3000 Zwitserland

Het was wel een bijzonder gevoel om midden juli de sneeuw te horen kraken onder je bergschoenen.

Wandelen op een gletsjer in Zwitserland