Mijn TikTok 2018 overzicht

Mijn TikTok 2018 overzicht

Mijn eerste 6 maanden op TikTok

31 december 2018, de laatste dag van een boeiend jaar waarin ik weer heel wat nieuwe plaatsen bezocht heb. In 2018 was het ook mijn eerste kennismaking met de video-app ‘TikTok‘, waarmee ik korte video’s deel van onze vakantiebestemmingen.

Voorbeeld van live video delen op Instagram

Reveal your 2018 TikTok Rewind

Sinds enkele weken kan je in deze app een overzicht vinden van jouw jaar op TikTok. In een leuke infographic werden mijn eerste maanden op TikTok samengevat. Het was best wel indrukwekkend om te zien dat mijn korte vakantievideo’s soms honderdduizenden keren bekeken werden!

Dit is uiteraard nog niets in vergelijking met sommige Belgische TikTokkers die honderdduizenden of zelfs miljoenen fans hebben. Voor mij was het vooral een eerste kennismaking met de razend populaire video-app en ontdekkingstocht welke leuke mogelijkheden TikTok heeft.

Mijn TikTok 2018 overzicht

Start je TikTok overzicht

Om je TikTok overzicht te bekijken moet je gewoon op ‘starten’ klikken en vervolgens ingedrukt houden om je reis voort te zetten. Ik vond de verwoording wel leuk omdat ik er video’s van onze roadtrips en vakanties op deel.

Een TikTok account maken

Op 14 juni 2018 maakte ik een account aan. In eerste instantie om mijn dochter haar creatieve video’s ook te kunnen zien, maar al snel begon ik zelf ook met het posten van 15 seconden durende video’s.

Veel likes op TikTok

Meer dan 100 TikTok video’s

Gedurende de laatste maanden publiceerde ik volgens het overzicht blijkbaar meer dan 100 TikTok video’s en ontving in totaal meer dan 160.000 likes op deze video’s.

Eén van mijn eerste video’s maakte ik tijdens ons bezoek aan de Peak Walk in Zwitserland.

Hangbrug tussen 2 bergtoppen
Fans op TikTok

Mijn trouwste volgster op TikTok

Mijn trouwste volgster is mijn dochter 🙂

Virale video TikTok

Hangbruggenroadtrip

Tijdens onze hangbruggenroadtrip maakte ik van iedere hangbrug een korte TikTok video. Mijn video van de Geierlay hangbrug werd 269.000 keer bekeken en ik kreeg honderden vragen over de locatie van deze brug.

Persoonlijk vind ik het wat overdreven om van een ‘virale video’ te spreken, maar ook wanneer je meest bekeken video maar 269 keer bekeken zou zijn geeft TikTok je dezelfde melding in het jaaroverzicht 😉

Wandeling geierlayschleife Duitsland
TikTok video delen

Gedeeld in 208 landen

Wel leuk om te weten dat mijn vakantievideo’s in meer dan 200 landen bekeken en gedeeld zijn. Aan de verschillende reacties had ik ook al een beetje gemerkt dat er heel wat nationaliteiten tussen zaten, maar 200 is best wel veel!

Reisinspiratie op TikTok

Zelf haal ik trouwens ook heel wat (reisinspiratie op TikTok. Zo heb ik er bijvoorbeeld al enkele wat leuke locaties voor onze roadtrip in West Canada gevonden!

Mijn TikTok overzichtwoord voor 2018 Fierce