Benni Raich-Brücke – Arzl im Pitztal

Benni Raich-Brücke

Op de terugweg van onze vakantie aan het Gardameer zouden we nog 3 hangbruggen bezoeken tijdens onze hangbruggenroadtrip. De Benni Raich-Brücke in het Pitztal was er een van.

We reden vanuit Italië via de Brennerpas richting de Fernpass en moesten maar een kleine omweg maken om over deze brug te kunnen wandelen.

Benni Raich Brucke (Arzl im Pitztal)

Bungy Stüberl Pitztal

Vanaf de parking was het maar een paar minuten wandelen tot deze 137,7 m lange en 94 m hoge voetgangershangbrug. Voor we aan de brug waren kwamen we eerst langs de ‘Bungy Stüberl’. Een klein berghutje met een leuk terras en prachtig uitzicht op de brug.

Bungy Stüberl Pitztal

Ondanks we honger hadden na onze autorit besloten we om toch eerst eens over deze brug te wandelen. Het was weer een totaal andere constructie dan de voorgaande bruggen. Ook de omgeving was weer helemaal anders en dat maakte deze hangbruggenroute juist zo leuk!

Benni Raich-Brücke hangbrug Pitztal

Arzl

Wanneer we ongeveer in het midden van de brug achter ons keken zagen we het kerkje ‘Mariahilf’ in Arzl liggen. Op de rand van een steile rots zag je de Bungy Stüberl liggen.

Benni Raich-Brücke hangbrug bungee springen

Bungy jumping

Op het hoogste punt van de brug stond er een klein houten hutje. Vanaf deze plaats kan je een Bungy jump van de brug maken.

Bungy jump Pitztal

Wanneer je over de reling kijkt zie je helemaal onderaan de Pitzenklamm het platform waar ze (volgens mij) de Benji springers veilig met de voeten op de grond laten zakken.

Bungy Pitztal hangbrug Oostenrijk

Aan de overzijde van deze hangbrug begon er een mooie wandeling. Helaas hadden we geen tijd om nog een wandeling te maken en wandelden terug naar de Bungy Stüberl om iets te gaan eten.

Stalen kabels hangbrug Tirol

Nog even een stempel in het stempelboekje en dan zo snel mogelijk eten bestellen.

Stempel wandel Benni Raich-Brücke

Currywurst mit pommes

Na 5 dagen pasta en pizza had ik trek in een lekker curryworst met frietjes 🙂

Currywurst mit pommes

Locatie

Op deze Google Map kan je de exacte locatie van de brug en berghut vinden.

Parking

Nadat we gegeten hadden bleven we nog een tijdje op het terras genieten van de berglucht, het zonnetje en het uitzicht op de brug. Vervolgens wandelden we naar de parking en vertrokken naar onze volgende bestemming.

Parking Benni Raich-Brücke

Parking Benni Raich-Brücke

1 thought on “Benni Raich-Brücke – Arzl im Pitztal

Comments are closed.