Hangbruggen

Hangbruggen

Op zoek naar hangbruggen!

Tijdens een van onze vakanties kwamen we toevallig een prachtige voetgangershangbrug tegen. Omdat het zo’n toffe ervaring was om over deze brug te wandelen, volgde er in de zomer van 2018 een eerste ‘hangbruggen roadtrip‘ in Europa en in 2019 al een Canadese versie. Op deze pagina een overzicht van de hangbruggen die we tot nu toe bezochten:

Hangbruggen in Europa

Hangbruggen

 • Canada
  • Capilano Suspension Bridge
  • Cliff Walk – Capilano
  • Tree Top Walk – Capilano
  • Cloudraker Skybridge
  • Elk Falls Suspension Bridge
  • Lynn Canyon Suspension Bridge
  • Maligne Canyon Suspension Bridge
  • Sky Pilot Suspension Bridge
  • Top Bridge Crossing
 • Duitsland
  • Geierlay Hängeseilbrücke
  • Wildline Hängebrücke
 • Oostenrijk
  • Benni-Raich Brücke
  • Baumkronenweg Ziegelwies
  • Highline 179
 • Zwitserland
  • La Passerelle suspendue – Creux de Champ
  • Peak Walk by Tissot

Hangbruggen Canada

De route van onze eerste roadtrip door Canada stond in het teken van hangbruggen. We probeerden er zoveel mogelijk te bezoeken, ook al moesten we er soms een kleine omweg voor maken. Je zal zien dat we niet alleen voor de spectaculairste gingen, maar er zitten ook een aantal ‘gewone’ bruggetjes tussen.

Hangbruggen in Canada

Capilano Suspension Bridge

Het Capilano Suspension Bridge Park is een van de populairste toeristische attracties in Vancouver, British Columbia. De reden is simpel, er zijn zoveel dingen te zien en te doen! Zeker voor wie van hangbruggen houdt, is dit een topbestemming!

Capilano Suspension Bridge
Lengte: 137 meter
Hoogte: 70 meter
Website:  www.capbridge.com

De Capilano Suspension Bridge is 137 meter lang en hangt 70 meter boven de rivier. Ze maakt deel uit van een park met een toegangsprijs en trekt jaarlijks meer dan 1,2 miljoen bezoekers.

hangbruggen - Capilano Suspension Bridge

Cliff Walk

De Cliff Walk is een recente attractie in het Suspension Bridge Park. Je wandelt er tussen de regenwoudvegetatie op een reeks zwevende looppaden die uitsteken vanaf de granieten rotswand boven de Capilano-rivier.

Capilano Cliff Walk
Lengte: 213 meter
Hoogte: 90 meter
Website: www.capbridge.com

Wij vonden het best wel een unieke ervaring om deze wandeling te maken!

Capilano Cliff Walk

Tree Top Walk

Dit is zonder twijfel een van de mooiste boomtoppen paden die we tot nu toe bezocht hebben! Treetops Adventure is een reeks van zeven hangbruggen bevestigd aan acht Douglas-sparren van 30 ton, 250 jaar oud. De uitkijkplatforms zijn bevestigd aan een innovatief boomkraagsysteem dat verstelbaar en verplaatsbaar is en geen spijkers of bouten heeft die de Douglas-sparren binnendringen.

Capilano Tree Top Walk
Lengte: ? meter
Hoogte: 33 meter
Website:  www.capbridge.com

We liepen er van de ene prachtige douglas-boom naar de andere over een reeks verhoogde hangbruggen, waarvan sommige tot 33,5 meter boven de bosbodem reiken.

Capilano Tree Top Walk

Cloudraker Skybridge

Deze 130 meter lange hangbrug in Whistler deed ons meteen terugdenken aan de Peak Walk in Zwitserland. Toen we met de berglift naar boven gingen leek ze heel erg op deze hangbrug tussen 2 bergtoppen.

Cloudraker Skybridge
Lengte: 130 meter
Hoogte: ? meter
Website:  www.whistlerblackcomb.com

In de omgeving kan je ook prachtige wandelingen maken.

Cloudraker Skybridge

Elk Falls Suspension Bridge

In 2015 werd een indrukwekkende hangbrug aan het gelijknamige park toegevoegd, net boven Elk Falls. De hangbrug werd geopend op het 75-jarig jubileum van het Elk Falls Provincial Park.

Elk Falls Suspension Bridge
Lengte: 64 meter
Hoogte: 60 meter
Website:  www.campbellriver.travel

Als je alleen de Elk Falls en de brug wilt zien, kan je de wandeling vanaf de parkeerplaats in ongeveer 30 minuten voltooien.

Elk Falls Suspension Bridge

Lynn Canyon Suspension Bridge

De Lynn Canyon hangbrug is 40 meter lang en werd oorspronkelijk gebouwd in 1912. Ze is net breed genoeg om twee personen om elkaar te laten passeren. De hangbrug zweeft ongeveer 50 meter boven de heldere Lynn Creek en is gelegen tussen een gematigd regenwoud van 616 hectare.

Lynn Canyon Suspension Bridge
Lengte: 48 meter
Hoogte: 50 meter
Website:  lynncanyon.ca

Omdat het dicht bij Vancouver ligt, is dit een zeer populaire en daardor ook drukke bestemming.

Lynn Canyon Suspension Bridge

Maligne Canyon Suspension Bridge

Door op zoek te gaan naar hangbruggen in Canada kwamen we ook op plaatsen die we anders niet bezocht zouden hebben. Zo stond de indrukwekkende Maligne Canyon op ons programma, maar we wandelden net iets verder om deze kleine hangbrug te zien.

Maligne Canyon Suspension Bridge

Sky Pilot Suspension Bridge

Tijdens onze rit van Vancouver naar Whistler stopten we bij de Shannon Waterfall en wandelden vervolgens naar het dalstation van de Sea to Sky Gondola.

Sky Pilot Suspension Bridge
Lengte: 100 meter
Hoogte: ? meter
Website:  www.seatoskygondola.com

Wij namen de Sea to Sky gondola naar deze brug en maakten er boven ook nog een mooie wandeling. De Sky Pilot Suspension Bridge is ongeveer 100 meter lang en biedt een fantastisch 360 graden uitzicht over de omgeving.

Sky Pilot Suspension Bridge

Top Bridge Crossing

De allereerste hangbrug van onze Canadese roadtrip lag in het Top Bridge Park te Parksville. Op zich geen gigantische brug, maar het was zeker een korte tussenstop waard.

Top Bridge Crossing

Hangbruggen Duitsland

Je moet uiteraard niet naar de andere kant van de wereld vliegen om mooie hangbruggen te vinden. Ook in Europa liggen er prachtige exemplaren. In Duitsland hebben tot nu toe de volgende bezocht:

Geierlay Hängeseilbrücke

Deze brug hebben we per toeval ontdekt tijdens een mini roadtrip langs de Moezel. We vonden ze zo leuk, dat we er ondertussen al verschillende keren zijn geweest.

Geierlay Hängeseilbrücke

Lengte: 360 meter
Hoogte: 100 meter
Breedte: 0,85 meter
Website: www.geierlay.de

Niet alleen de brug is de moeite, je kan er ook mooie wandelingen maken in de heuvelachtige omgeving.

Hangbruggen Duitsland - Geierlay Hängeseilbrücke

Wildline Hängebrücke

Deze 380 meter lange hangbrug in het Duitse Zwarte Woud heeft ook wel iets bijzonders. Zoals je op de foto kan zien ‘hangt’ ze niet, maar staat ze ‘bol’. Wanneer deze in het echt ziet, geeft het een heel speciaal effect.

Wildline Hängebrücke

Lengte: 380 meter
Hoogte: 60 meter
Website: www.wildline.de

We bezochten deze hangbrug nog voor de officiële opening, waardoor we zo goed als alleen op deze brug waren! Je kan deze ook combineren met een boomtoppenpad dat op wandelafstand ligt.

Hangbruggen Duitsland - Wildline Hängebrücke

Hangbruggen Oostenrijk

Uiteraard kan je in het bergachtige Oostenrijk ook heel wat hangbruggen vinden. Voorlopig staat onze teller nog maar op 3, maar we hebben er ondertussen al heel wat op ons to-do lijstje staan.

Baumkronenweg Ziegelwies

Tegenwoordig zie je overal boomtoppenpaden verschijnen. Het bijzonder van deze ‘baumkronenweg‘ in Füssen is dat het eigenlijk een aaneenschakelingen van verschillende hangbruggen is.

Baumkronenweg Ziegelwies

Lengte: 480 meter
Hoogte: 21 meter
Website: www.baumkronenweg.eu

Tussen de bomen staan enkele enorme palen, waartussen deze bruggen hangen. Best wel mooi om eens gedaan te hebben.

Baumkronenweg Ziegelwies

Benni-Raich Brücke

Met zijn 94 meter hoogte is de voetgangershangbrug over de Arzler Pitzeklamm, vernoemd naar skiër Benni Raich, een van de hoogste in zijn soort in Europa. Zowel voor wandelaars als moedige bungee jumpers is het een mooie attractie.

Benni-Raich Brücke

Lengte: 137,70 meter
Hoogte: 94 meter
Breedte: 1,50 meter
Website: www.pitztal.com

Hangbruggen in Oostenrijk - Benni-Raich Brücke

Highline 179

Dit is de allereerste hangbrug waarover we gewandeld hebben en het was meteen een onvergetelijke ervaring. Met een lengte van 406 meter en hoogte van 114 meter, hadden we meteen een spectaculaire start.

Highline 179

Lengte: 406 meter
Hoogte: 114,60 meter
Breedte: 1,20 meter
Website: www.highline179.tirol

De Highline blijft een van mijn favoriete hangbruggen! We hebben ze ondertussen al verschillende keren bezocht in verschillende seizoenen.

Hangbruggen in Oostenrijk - Highline 179

Hangbruggen Zwitserland

In Zwitserland staan er ook nog heel wat ‘hangende bruggen’ op ons wensenlijstje. Verder op deze pagina delen we de bruggen die we er al bezocht hebben.

Hangbruggen in Zwitserland

La Passerelle Suspendue

Deze relatief kleine hangbrug bezochten we onderweg naar Glacier 3000. Lees hier meer over onze wandeling naar ‘la passerele suspendue’.

Hangbruggen in Zwitserland - La Passerelle suspendue

Peak Walk by Tissot

De eerste en enige hangbrug die twee bergtoppen verbindt, was helemaal geweldig! De “Peak Walk by Tissot” is gratis voor Glacier 3000 bezoekers en is het hele jaar door geopend (afhankelijk van de weersomstandigheden).

Peak Walk by Tissot

Lengte: 107 meter
Hoogte: ?
Breedte: 0,8 meter
Website: www.glacier3000.ch

Wanneer je deze brug bezoekt, kan ik je zeker aanraden om ook een wandeling over de gletsjer te maken naar de Refuge l’Espace. Dit is ongetwijfeld een van de meest spectaculaire lounges op grote hoogte in de Alpen. Je kan er genieten van lokale culinaire hoogstandjes, omringd door het indrukwekkende gletsjerlandschap. Je kan er het sprookjesachtig mooie uitzicht bewonderen vanaf het panoramische terras, terwijl de lammergieren boven je cirkelen.

Hangbruggen in Zwitserland - Peak Walk by Tissot