Hangbrug Geierlay – Mörsdorf

Hangbrug Geierlay - Mörsdorf

Dag 1- Geierlay hängeseilbrücke

Juli 2018. We begonnen aan onze allereerste ‘hangbruggenroadtrip‘. Een route die ons in totaal langs 7 hangbruggen en 2 boomtoppenpaden zou brengen. Onderweg zouden we logeren in 4 verschillende landen (Duitsland, Zwitserland, Italië en Oostenrijk).

De eerste hangbrug op onze route was de ‘Geierlay‘ in Duitsland, zo’n 250 km rijden van onze thuislocatie.

Mörsdorf Duitsland

We parkeerden onze wagen op een van de verschillende parkings in het kleine dorpje Mörsdorf. Het was snikheet toen we aan onze wandeling richting de langste hangbrug van Duitsland begonnen.

Geierlayschleife & hängeseilbrücke

We kozen er voor om de wandelroute ‘Geierlayschleife’ te volgen. Deze route loopt over de hangbrug, om vervolgens ook af te dalen tot in het dal en vervolgens terug omhoog. In totaal goed voor zo’n 8 km (het stukje naar de parking meegerekend).

Wandeling geierlayschleife mörsdorf

Afhankelijk van je wandelrichting kom je ofwel vrij in het begin aan de hangbrug, of op het laatste van de wandeling. Wij wandelden door het veld richting de hangbrug zodat we ze in het begin van onze wandeling tegen zouden komen.

Daar hing ze dan plots voor ons. De eerste hangbrug van onze vakantie!

Geierlay hängeseilbrücke Mörsdorf

We begonnen aan onze wandeling over deze 360 meter lange voetgangersbrug. Zoals je op de foto kan zien waren we niet alleen.

Hangbrug Duitsland Moezel

Aan de overzijde hadden we dit mooie zicht op de brug.

Langste hangbrug Duitsland Moezel

Wij namen plaats op een van de houten (lig)bankjes en bleven een tijdje genieten van het uitzicht. Gelukkig zaten we in de schaduw, want het stukje door het zonovergoten veld was echt wel warm geweest.

Wandeling Morsdorf Hangbrug aan de Moezel

Geierlayschleife

Niet veel later zetten we de wandeling verder en begonnen aan de afdaling. De wandeling zou ons helemaal tot aan het riviertje onder de hangbrug brengen, zo’n 100 meter lager.

Wandeling geierlayschleife Duitsland

De langste hangbrug van Duitsland

Toen we nog maar enkele tientallen meters gedaald waren had je een prachtig zicht op de hangbrug. Ik maakte er deze panoramafoto, waarop de Geierlay hangbrug een golvende beweging lijkt te maken.

Panoramafoto van de langste hangbrug van Duitsland

De wandeling is zeer goed bewegwijzerd waardoor je haast niet verkeerd kan lopen.

Wandelen onder de hangbrug in Mörsdorf

Op het laagste punt van de wandeling konden we ons even verfrissen aan het beekje. Het was zalig om hier in de schaduw te wandelen. En wat een rust! Op een paar wandelaars na waren we er zo goed als alleen. Een enorm contrast met de drukte op de brug boven ons.

Geierlayschleife

Het wandelpad loopt een stukje langs dit riviertje tot je terug onder de hangbrug door bent gewandeld.

Wandelen onder de hangbrug

100 meter lager

We stonden nu recht onder de brug, zo’n 100 meter lager. Dit wilde ook zeggen dat we de rest van onze wandeling hetzelfde hoogteverschil nog eens moesten overbruggen.

De hangbrug langs onder

Funfwege platz Forst

Gelukkig konden we grotendeels in de schaduw van de bossen wandelen, want het was echt wel warm.

Geierlay wandeling onder brug

Aan het einde van onze wandeling dronken we nog iets in het bezoekerscentrum. Gelukkig konden we er nog iets krijgen, want het was bijna sluitingstijd.

Bezoekerscentrum Geierlay

Nadat onze dorst gelest was en onze benen even hadden kunnen rusten, wandelden we terug naar de parking. De eerste dag van onze roadtrip zat er al bijna op! Tijd om naar het pension te rijden, zo’n 25 kilometer verder. We logeerden in Simmern, een stadje in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts.

Parking Geierlay brug Morsdorf

Wirtshaus Domäne am See

We boekten alle overnachtingen in functie van de roadtrip. Dus meestal in de buurt van een hangbrug of op de route naar de volgende.

Wirtshaus Domäne am See Hotel in Simmern/Hunsrück

Onze eerste overnachting boekten we in Wirtshaus Domäne am See, een rustig gelegen hotel aan een klein meertje (Simmersee).

Adres: An der Domäne 1, 55469 Simmern (Hunsrück), Duitsland

Wirtshaus Domäne am See in Simmern

Omstreeks 22:00u werd het restaurant en bijhorend terras gesloten. We besloten dan maar om te gaan slapen zodat we morgen op tijd naar onze volgende bestemming konden vertrekken.

Hotel in Simmern