Een spectaculair fietspad aan het Gardameer

Nieuwe fietspad aan het Gardameer

Een spectaculair fietspad aan het Gardameer

Juli 2018 gingen we een kijkje nemen bij het nieuwe fietspad tussen Limone sul Garda en Riva del Garda. Op deze pagina kan je enkele foto’s vinden van dit spectaculaire bouwwerk. Voor alle duidelijkheid: dit fietspad is nog niet volledig klaar tot in Riva. Wanneer je er eens over wil fietsen of wandelen, vertrek je best in Limone sul Garda.

Limone sul Garda aan het Gardameer

Limone sul Garda

Het was even zoeken naar het begin van dit fietspad. Vanuit het centrum van Limone wandel je richting het oude haventje ‘Porto vecchio‘. Vervolgens wandel je noordwaarts (richting Riva) over de Via Nova. Je volgt dit smalle straatje richting Hotel Villa Romantica Beach Resort.

Het oude haventje van Limone sul Garda

Ter hoogte van Hotel Locanda Ruscello  wandel je richting de SS45bis (via IV Novembre). Hier begint het nieuw aangelegde fietspad.

Ciclopista

Het eerste gedeelte van het fietspad vond ik persoonlijk eigenlijk meer een wandelpad. Voornamelijk door de ronde stenen die alles behalve aangenaam fietsen. Dit komt waarschijnlijk omdat ze gebruik maken van een bestaand wandelpad en de oorspronkelijke materialen moeten respecteren.

Cyclopista - fietspad Gardameer

Het fietspad kronkelt verder door de tuinen van enkele hotels en privé woningen. We bevinden ons nog steeds ergens tussen de oever van het Gardameer en de SS45bis. Aan de oude muren te zien bestaat dit pad al lang. Enkel de nieuwe laag beton doet ons vermoeden dat we op de juiste weg zitten.

Fietspad Gardameer Limone

Een mooi brugje over het fietspad.

Fiets- en wandelpad tussen Limone sul Garda en Riva del Garda

We laten het stadje Limone achter ons. De recent geasfalteerde weg brengt ons tot aan de SS45bis. De autoweg tussen Limone sul Garda en Riva del Garda.

Fietspad Limone sul Garda

Vanaf nu loopt het fietspad een stukje naast deze weg. Je fietst (wandelt) wel achter de vangrails, wat toch al een stuk veiliger is dan vroeger.

Max. 10 km/h

Op de grens van Limone sul Garda begint het nieuw aangelegde gedeelte van het fietspad eigenlijk pas echt. Zoals je op de foto kan zien is er een snelheidsbeperking van 10 km/h. Waarschijnlijk een ontgoocheling voor heel wat wielertoeristen.

Met het volk dat hier fietst en wandelt ga je toch geen hogere snelheden halen vrees ik. Toch zeker niet in het hoogseizoen.

Fietspad Limone sul Garda

Naarmate we Limone verlaten wordt het fietspad mooier en spectaculairder, net zoals de uitzichten.

Fietspad tussen Limone en Riva del Garda

Ter hoogte van de tunnels op de SS45bis, waar de auto’s door moeten, loopt het fietspad tegen de rotsen. Je hebt hier helemaal geen last meer van het verkeer en nu met volle teugen genieten van de prachtige omgeving.

Spectaculaire fietspad aan het Gardameer

Wegens tijdsgebrek (we waren langer als voorzien in de citroengaard ‘Limonaia La Malora‘ blijven hangen) konden we helaas niet tot aan het einde van het pad geraken. Ik schat dat een kilometer of 2 verder het fietspad stopt, wachtend op de volgende bouwfase.

Ik kijk er al naar uit wanneer dit fietspad klaar is tot in Riva del Garda. Dan ga ik beslist nog eens terug!

Zwevend fietspad aan het Gardameer

2 thoughts on “Een spectaculair fietspad aan het Gardameer

Comments are closed.