Hangbrug Geierlay – Een spectaculaire hangbrug in de Moezelstreek

De Geierlay: de langste hangbrug van Duitsland

De Geierlay hangbrug

Mei 2017 maakten we een 5-daagse roadtrip door de Moezelstreek en reden op een dag van Cochem naar Simmern (Hunsrück). Onderweg werd onze aandacht getrokken door een spectaculaire hangbrug. We ontdekten dat dit (in 2017) de langste hangbrug van Duitsland was. Deze werd geopend in 2015 en trekt ondertussen honderdduizenden bezoekers per jaar.

Natuurlijk moesten we eens over deze hangbrug gewandeld hebben! Daarom besloten we om de dag nadien terug te rijden om deze brug te gaan bewonderen.

Hangbrug Moezel wegwijzer locatie

Locatie van de hangbrug

De exacte locatie van deze brug kan je op deze Google Map terugvinden. Je kan best het adres van het bezoekerscentrum ingeven wanneer je deze hangbrug wil gaan bezoeken. Bij het Visitor Center Geierlay is er een parking. Wanneer deze volzet is zijn er nog enkele (betaal)parkings in de nabije omgeving van Mörsdorf.

Visitor Center Geierlay 
Kastellauner Str. 23, 56290 Mörsdorf, Duitsland

 

Langste hangbrug van Duitsland

Hängeseilbrücke Geierlay

  • Lengte: 360 Meter
  • Hoogte: 100 Meter

Meer informatie over deze hangbrug kan je terugvinden op de officiële website: www.geierlay.de

Hängeseilbrücke Geierlay

Hangbrug Moezel

Even een foto maken in het midden van de hangbrug.

Hangbrug Moezel - Duitsland

Nog veel meer hangbruggen in Europa

Ben je enthousiast geworden bij het zien van de foto’s van de Geierlay? Wij hadden de smaak ook te pakken en zijn er enkele maanden later terug naar toe gereden. Dit was de startlocatie van onze eerste ‘hangbruggenroadtrip’ in Europa.

We volgden toen de wandeling ‘Geierlayschleife’, waarbij je ook onder de brug door wandelt. Lees het volledige verslag van ons tweede bezoek aan de Geierlay hangbrug in Duitsland.

Hangbruggenroadtrip

2 thoughts on “Hangbrug Geierlay – Een spectaculaire hangbrug in de Moezelstreek

Comments are closed.