Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber

Tijdens onze ritten naar het Gardameer houden we soms halt in het pittoreske Rothenburg ob der Tauber.  Het is een geweldig mooie stad in de Duitse deelstaat Beieren aan de Romantische Straße. Ze is nog steeds helemaal in de middeleeuwse stijl gebouwd en is hierdoor ook een toeristische trekpleister.

Deze keer bezochten we het romantische stadje in de herfstvakantie.

Marktplaats Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ligt op slechts enkele kilometers van de A7, waardoor je op je doortocht naar Oostenrijk en Italië haast geen omweg hoeft te maken. Het is echt maar enkele minuten rijden voor je de wagen kan parkeren op een van de parkings langs de eeuwenoude stadsomwalling.

Daarom vinden wij het de ideale plaats om even de benen te strekken tijdens onze rit naar het Gardameer of een andere bestemming in Italië. In plaats van in een druk, ongezellig wegrestaurant kan je hier iets eten in een van de vele gezellige restaurants.

Restaurant Rothenburg ob der Tauber

Er is bijna niets dat je doet vermoeden in de 21ste eeuw rond te wandelen. Wanneer je hier alleen door de straten zou ronddwalen, ga je haast geloven dat je terug in de tijd gereisd bent.

Smalle straat in mooiste dorpje van Duitsland
Booking.com

Tussenstop

Op onze terugweg van Italië blijven we hier soms ook wel eens overnachten waardoor we nog een extra dagje het vakantiegevoel hebben. Sinds onze eerste roadtrip aan de Westkust van Amerika vinden we het gewoon veel leuker om onderweg mooie locaties te bezoeken en niet (meer) in één ruk naar onze vakantiebestemming te scheuren.

Zo maakten we in de zomer van 2017 zelfs een ‘hangbruggen roadtrip‘ naar het Gardameer!

Hartjes Slot op oude deur

Käthe Wohlfahrt – Weihnachtsdorf

Een van de meest gekende winkels in Rothenburg is het ‘Käthe Wohlfahrt Weihnachtsdorf‘. Het biedt ’s werelds grootste selectie traditionele Duitse kerstversieringen en dit het hele jaar door!

Käthe Wohlfahrt - Weihnachtsdorf Rothenburg

Burggarten

Een van mijn favoriete plekjes is de ‘burggarten‘. In dit gezellige park heb je een mooi zicht op een gedeelte van de stadswallen en de verschillende torens in Rothenburg.

Burgtor Rothenburg

Dit park bereik je via de mooie toegangspoort van de ‘Burgtor‘.

Rothenburg ob der Tauber in Duitsland

Waffenkammer Rothenburg o.d.T.

Hou je van de middeleeuwen, ridders en alles wat ermee te maken heeft? Dan ga je deze winkel waarschijnlijk geweldig vinden! Al dit het geval is dan heb ik een nog veel leukere tip: de jaarlijkse Ritterspiele in Reutte! Hier kom je ook langs wanneer je via de Fernpass naar het Gardameer rijdt.

Obere Schmiedgasse 9/11, 91541 Rothenburg ob der Tauber

Waffenkammer Rothenburg

Ook op de marktplaats staan er heel wat prachtige gebouwen.

Centrum Rothenburg

Rothenburg ob der Tauber stadsplein

Locatie

Op onderstaande Google Map kan je de exacte locatie vinden.

1 thought on “Rothenburg ob der Tauber

Comments are closed.