Reisverslag Canada

Reisverslag Canada

Reisverslag Canada

In de zomer van 2019 maakten we een rondreis door Canada. Het was onze eerste keer Canada en dit prachtige land heeft zeker onze verwachtingen overtroffen. Wat ons het meest zal bijblijven is de ongerepte natuur met wildlife, de uitgestrektheid, de vriendelijkheid van de Canadezen, de rust en stilte die je nog op heel wat plaatsen kan ervaren,..

Omdat we zelf heel wat waardevolle informatie hebben gevonden dankzij de tips van andere Canada reizigers, ben ik ook begonnen met het schrijven van ons reisverslag. Zoals je zal merken is het nog niet af, maar ik hoop dat je er wat aan hebt en wens je alvast een geweldige vakantie in het sprookjesachtig mooie Canada!

Veel lees- en kijkplezier!

Dag 1: Van Brussel naar Vancouver

 • Datum: dinsdag 16 juli 2019
 • Vlucht: Brussel – Munchen – Vancouver
 • Route: 26 km (Vancouver international airport – Coast Tsawwassen Inn)

Zoals de meeste van onze roadtrips op een ander continent stond de eerste dag in het teken van luchthavens, check-ins, paspoortcontroles, vliegtuigen,… We vlogen van Brussel naar Vancouver met een tussenstop in Munchen. In Vancouver boekten we een hotel op zo’n 25 kilometer van de luchthaven in de richting van de overzet naar Vancouver Island. Zo konden we na de lange vlucht gemakkelijk in ons hotel geraken en zaten we de dag nadien op slechts 10 minuutjes rijden van de Tsawwassen Ferry Terminal.

Dag 2: Vancouver Island

 • Datum: woensdag 17 juli 2019
 • Route: 178 km (Tsawwassen – overzet (2u) – Port Alberni)

Met nog een beetje last van het uurverschil werden we wakker in het Coast Tsawwassen Inn. We hadden onze wekker om 5u30 gezet omdat we tijdig bij de Ferry naar Vancouver Island moesten zijn. Gelukkig zaten we vlakbij de terminal waardoor we er vlotjes geraakten.

Lees hier het volledige verslag van dag 2

Ferry naar Nanaimo

Dag 3: Tofino en Ucluelet

 • Datum: donderdag 18 juli 2019
 • Route: 171 km (Port Alberni – Tofino – Ucluelet)

Na onze eerste dag op Vancouver Island reden we vandaag naar Tofino en Ucluelet. Vandaag moesten we geen veerboot halen en konden dus in alle rust genieten van een stevig ontbijt. Het ontbijt in Canada is eigenlijk vergelijkbaar met Amerika, alleen dat je hier meestal ook nog lekkere verse zalm kan verkrijgen.

Lees hier het volledige verslag van dag 3

Dag 4: Van Ucluelet naar Campell River

 • Datum: vrijdag 19 juli 2019
 • Route: 254 km (Ucluelet – Campbell River)

Na de heerlijke dag in Tofino gisteren, werden we vandaag al vroeg wakker in de Water’s Edge Shoreside Suites. Onze biologische klok stond nog op de tijdszone van België, waardoor we al ruim voor zonsopgang wakker waren. Tijdens het ontbijt hoorden we onze dochter plots roepen: “Kijk daar wat een grote vinnen!”…

Lees hier het volledige verslag van dag 4

Wild Pacific Trail

Dag 5: Campbell River

 • Datum: zaterdag 20 juli 2019
 • Route: 10 km (Campbell River harbour)

Na een heerlijke nachtrust werden we ’s morgens al heel vroeg wakker, we leefden nog steeds een beetje in het (slaap)ritme van thuis. Omdat we zo vroeg wakker waren, konden we genieten van een prachtige zonsopgang. Vanaf het balkon van onze kamer hadden we een geweldig uitzicht!

Vandaag stond er een fantastische activiteit op ons programma. We gingen walvissen spotten! We hadden een ‘Whale Watching Tour’ geboekt bij Eagle Eye Adventures in Campbell River, op slechts 5 kilometer rijden vanaf de lodge…

Lees hier het volledige verslag van dag 5

humpback whale

Dag 6: Van Campbell River naar North Vancouver

 • Datum: zondag 21 juli 2019
 • Route: 258 km (Campbell River – North Vancouver)

Nadat we gisteren genoten hadden van een onvergetelijke Whale Watching Tour, vertrokken we vandaag naar onze volgende bestemming. We hadden spijt dat we Vancouver Island gingen verlaten, maar tegelijk waren we ook enthousiast voor wat ons nog allemaal te wachten stond. Maar eerst namen we nog uitgebreid de tijd om een laatste keer te ontbijten met zicht op de ‘Discovery Passage’.

Nadat we alle koffers ingeladen hadden, vertrokken we aan onze rit richting de overzet in Nanaimo. Maar eerst maakten we een klein ommetje naar het Elk Falls Provincial Park, waar we de tweede hangbrug van onze Canadese hangbruggenroadtrip gingen bezoeken: de ‘Elk Falls Suspension Bridge’. Zoals op de meeste Canadese wegen was het ook hier heerlijk rustig om te rijden.

Lees hier het volledige verslag van dag 6

Dag 7: Van Vancouver naar Whistler

 • Datum: maandag 22 juli 2019
 • Route: 119 km (North Vancouver – Whistler)

Vandaag waren we vroeg opgestaan, want we hadden een dag vol leuke activiteiten op het programma. We reden van Vancouver naar Whistler en begonnen met een bezoek aan het Capilano Suspension Bridge Park. Vervolgens zouden we de Shannon Falls en de Sky Pilot Suspension Bridge bezoeken. Omdat we zo’n goed gevuld reisschema hadden, wilden we bij het bekende park met hangbruggen zijn zodra de deuren open gingen.

Lees hier het volledige verslag van dag 7

Van Vancouver naar Whistler

Dag 8: Whistler

 • Datum: Dinsdag 23 juli 2019
 • Route: 0 km – alles te voet gedaan vanuit het hotel

Het was nog frisjes toen we vanuit het Aava hotel naar het het centrum van Whistler wandelden. Vandaag zouden we één van de vele spectaculaire hangbruggen op onze roadtrip bezoeken. Om de drukte voor te zijn, besloten we om nog voor openingstijd naar het dalstation van de Whistler Village Gondola te gaan…

Lees hier het volledige verslag van dag 8

Whistler Peak 2 Peak

Dag 9: Van Whistler naar Clearwater

 • Datum: woensdag 24 juli 2019
 • Route: 460 km (Whistler – Kamloops – Clearwater – Wells Gray Park)

Met spijt in ons hart namen we afscheid van Whistler. We hadden er nog zoveel wandelingen en andere activiteiten willen doen, maar tijdens een roadtrip moet je nu eenmaal keuzes maken. Met onze rit van Whistler naar Clearwater hadden we zo’n 460 kilometer voor de boeg.

Met een volle benzinetank vertrokken we richting Clearwater en volgden de BC-99 richting het noorden. Er waren een aantal mogelijke routes om van Whistler naar Clearwater te rijden. We kozen om via Kamloops te rijden en niet via 100 Mile house, maar niet om een specifieke reden.

Lees hier het volledige verslag van dag 9

Van Whistler naar Clearwater - reisverslag Canada

Dag 10: Wells Gray Provincial Park

Na een goede nachtrust werden we wakker met dit fantastisch uitzicht! Het was nog een beetje frisjes, maar het beloofde een zonovergoten dat te worden. We namen nog een frisse douche en vervolgens wandelden we naar het restaurant van de lodge. We hadden er gereserveerd voor het ontbijt en ook een lunchpakket besteld…

Lees hier het volledige verslag van dag 10

Wells Gray Provincial Park

Dag 11: Van Wells Grey naar Jasper

 • Datum: Vrijdag 26 juli 2019
 • Route: 354 km (Clearwater – Mount Robson – Jasper)
 • Andere tijdzone!

Lees hier het volledige verslag van dag 11

Reisverslag Canada

Dag 12: Jasper National Park

 • Datum: Zaterdag 27 juli 2019
 • Route: 160 km (Jasper – Maligne Lake – Athabasca Falls – Jasper)

Lees hier het volledige verslag van ons bezoek aan Jasper National Park

Reisverslag Jasper National Park