Van Whistler naar Clearwater

Van Whistler naar Clearwater

Van Whistler naar Clearwater

Aava Whistler Hotel

Aava Whistler

Met spijt in ons hart namen we afscheid van Whistler. We hadden er nog zoveel wandelingen en andere activiteiten willen doen, maar tijdens een roadtrip moet je nu eenmaal keuzes maken. Met onze rit van Whistler naar Clearwater hadden we zo’n 460 kilometer voor de boeg.

Tanken in Canada

Chevron

Omdat de benzinestations in Canada niet zo dicht bij elkaar liggen als in België gingen we nog even tanken in Whistler.

Chevron

Crazy Canuck Dr, Whistler, BC V0N 1B8, Canada

Benzinepomp Canada

BC-99 N

Met een volle benzinetank vertrokken we richting Clearwater en volgden de BC-99 richting het noorden. Er waren een aantal mogelijke routes om van Whistler naar Clearwater te rijden. We kozen om via Kamloops te rijden en niet via 100 Mile house, maar niet om een specifieke reden.

Van Whistler naar Clearwater

Onderweg hadden we ook geen noemenswaardige bezienswaardigheden gevonden en genoten daarom maar gewoon van de landschappen tijdens onze rit. Het was heel rustig op de weg waardoor het heel relax rijden was.

Van Whistler naar Clearwater
You are in Grizzly bear Country
Van Whistler naar Clearwater
Houten brug in Canada

Fountain Valley

Gedurende de 460 kilometer lange rit was er maar één plaats waar we 5 minuutjes moesten aanschuiven omwille van wegwerkzaamheden. Ter hoogte van Fountain Valley was er volgens we konden zien een aardverschuiving geweest, waardoor ze de weg moesten herstellen.

Wegwerkzaamheden in Canada

Historic Hat Creek

Een 3-tal uren na ons vertrek in Whistler hadden we zo’n 200 kilometer afgelegd. Omdat we onderweg nog niet veel eetgelegenheden waren tegengekomen, besloten we om een rustpauze te nemen bij de Historic Hat Creek. Het zonnetje scheen en de groene omgeving nodigde uit om plaats te nemen op het terras.

Historic Hat Creek
Historic Hat Creek

Dit is nu een voorbeeld van een eenvoudig moment waar ik toch enorm van kan genieten. Op een terrasje in de zon zitten, de frisse berglucht, zicht op de heuvels, een lekker hapje eten,…

Verse zalm eten in Canada

Tijdens onze lunch hoorden we in de verte het geroffel van enkele hot rods en zagen ze de parkeerplaats oprijden. Natuurlijk ging ik even een kijkje nemen zodra we gegeten hadden. Zo’n omgebouwde oldtimer is toch het ultieme vervoersmiddel voor een roadtrip door Canada, niet?!

Hot Rod Canada
Hot Rod Canada
Cacke Creek BC

100 Mile House of Kamloops

Helemaal ontspannen begonnen we aan het tweede gedeelte van onze route naar Clearwater. Niet veel verder dan de Historic Hat Creek kwamen we op de splitsing waar we moesten kiezen tussen de route richting 100 Mile House of Kamloops. We kozen dan maar zoals voorzien om rechts af te slaan richting Kamloops.

Van Whistler naar Clearwater

Exit 374

We volgden de Trans-Canada Highway en ter hoogte van Kamloops namen we exit 374 om vervolgens de BC-5 richting noorden te volgen.

Exit 374 Sun Peaks Jasper - Wells Gray Park

Tim Hortons

In de buurt van deze afslag stopten we nog even voor een dessertje bij Tim Hortons, een Canadese fastfoodketen die zich specialiseert in koffie en donuts. We hadden er al veel over gelezen en mochten Canada toch niet verlaten voor we een donut gegeten hadden hé? 😉

Tim Hortons

490 Powwow Trail, Kamloops, BC V2H 1H1, Canada

Tim Hortens Kamloop

Volgeladen met verse donuts moesten we een heel klein stukje terug op Highway 1 om meteen daarna BC-5 richting Wells Gray Park te nemen.

Higway 1 Canada

Wells Gray Provincial Park Visitor Information Centre

Enkele donuts en heel wat kilometers later stopten we bij het Wells Gray Provincial Park Visitor Information Centre in Clearwater. We informeerden ons over de verschillende wandelingen en accommodaties in het park en leerden dat er weinig (lees zo goed als geen) eetgelegenheden waren. In het bezoekerscentrum maakten we ook gebruik van de gratis Wifi, want we hadden al een tijdje geen contact meer gehad met het thuisfront.

Wells Gray Park

No fuel service beyond this point

Vanaf het bezoekerscentrum was het nog zo’n 25 mijl rijden tot aan de ingang van Wells Gray Park. Een bord naast de weg wees ons erop dat er geen benzinestation na dit punt was. We merkten al snel dat er ook geen GSM bereik was in dit park.

No fuel Service beyond this point

Wells Gray Provincial Park

De Clearwater Valley Rd slingerde door het landschap en bracht ons tot bij de inkom van het park. Natuurlijk stopten we even voor een foto bij het bord, een traditie die we ook tijdens onze andere roadtrips in ere houden.

Wells Gray Provincial Park

Spahats Falls

Onderweg naar de lodge waar we 2 nachten zouden verblijven, stopten we nog even op de parkeerplaats van het Spahats Viewpoint. Om morgen geen tijd te verliezen door een stuk terug te moeten rijden, besloten we alvast een kijkje te gaan nemen bij de Spahats Falls.

Parkeerplaats Spahat

Spahats Viewpoint 5 minutes

Ondanks het nog maar in de late namiddag was, stonden we zo goed als alleen op de verlaten parkeerplaats. Ook tijdens het korte wandelingetje naar het uitkijkpunt was er geen levende ziel te bespeuren. De zon stond al vrij laag aan de horizon waardoor we al in de schaduw wandelden. Het was ook merkbaar frisser geworden.

Ook bij het viewpoint was er, op een eenzame wandelaar na, niemand te bespeuren. We hadden er het gevoel alleen op de wereld te zijn en konden in alle stilte genieten van deze gigantische waterval.

Enkele foto’s later wandelden we terug naar de parkeerplaats en hoopten onderweg geen beer tegen te komen. Het was nog zo’n 20 kilometer tot bij de Helmcken Falls Lodge, een klein half uurtje rijden. We hadden honger gekregen en hoopten dat we nog een tafeltje konden reserveren in de lodge, want anders hadden we een probleem.

Helmcken Falls Lodge

Na een vlotte rit stopten we op de parking voor de gezellige lodge, rechts van de Clearwater Valley Road.

Inchecken en tafeltje reserveren

Tijdens het inchecken probeerden we ook meteen een tafeltje te reserveren en we hadden geluk! Er was nog een tafeltje vrij, maar we moesten wachten tot 8:30 PM. We kregen van de receptioniste ook te horen dat er een beer gesignaleerd was bij het terras van onze cabin en dat we best de deur en vensters goed gesloten hielden.

Helmcken Falls Lodge

We namen de sleutel in ontvangst en reden tot bij onze cabin.

Helmcken Falls Lodge
Booking.com
Helmcken falls lodge

Omdat we nog wat tijd hadden, namen we nog een verfrissende douche. Daarna maakten we nog een korte wandeling over het domein om vervolgens te gaan eten in het gezellige restaurant.

Helmcken falls lodge
Helmcken falls lodge