Reisverslag Canada – Van Wells Grey naar Jasper

Van Wells Grey naar Jasper

Good Morning Helmcken Falls Lodge!

Vandaag reden we van Wells Gray naar Jasper. Na de prachtige wandelingen die we gisteren maakten, stond er vandaag weer een langere autorit op het programma. We hadden gerust nog een dagje willen blijven, al was het maar om te genieten van de rust en stilte in dit park.

Ook vandaag beloofde het weer een zonnige dag te worden. Terwijl ik de koffers aan het inladen was, schreef onze dochter nog een stukje in haar reisverslag.

Niet veel later trokken we de deur van onze cabin in het slot en checkten we uit bij de receptie.

Helmcken Falls Lodge

We hadden vandaag geen ontbijt gereserveerd in de Lodge omdat we ergens onderweg gingen ontbijten. Voor we vertrokken keek ik nog een laatste keer naar de lodge. Het krioelde er weer van de kleurrijke Colibries in de buurt van de voederbakjes aan de ramen van de ontbijtruimte.

Strawberry Moose

Na een half uurtje rijden waren we bij de uitgang van het Wells Gray Provincial Park en stopten we op de parking van het Wells Gray Provincial Park Visitor Information Centre. We maakten er even gebruik van de gratis Wifi, want we hadden gedurende het verblijf in het park geen contact meer gehad met het thuisfront.

Tegenover de parkeerplaats zagen we een charmante blokhut met kleurrijk terrasje en opvallend reclamepaneel. We besloten er te ontbijten in het zonnetje, en dat was een goede beslissing. We genoten er van het lekkere ontbijt, de warme zonnestralen, de frisse berglucht en de typische geur van het hout van de blokhut.

Strawberry Moose: 415 Eden Rd, Clearwater, BC V0E 1N0, Canada

Op het terras geraakten we aan de praat met enkele Belgen en deelden onze ervaringen uit. We volgden allen dezelfde route, maar in tegenovergestelde richting. Wij konden dus wat tips uitwisselen voor wat hen te wachten stond en ook wij ontvingen enkele interessante tips.

Jasper

Met een volle maag begonnen we aan onze rit naar Jasper. Ook vandaag was het, zoals bijna alle dagen van onze roadtrip, heel rustig op de weg.

Alberta Border / Jasper

Onderweg genoten we van de fantastische uitzichten. Het waren voorlopig ook onze laatste kilometers in British Columbia en naderden Alberta.

Mount Robson Park

Onze route liep langs Mount Robson Park. Helaas hadden we te weinig tijd om dit park te bezoeken, maar besloten om er iets te gaan eten en drinken in Cafe Mt Robson.

Cafe Mt Robson

Cafe Mt Robson is al meer dan 100 jaar actief in Mt Robson Provincial Park. Het ligt 100 km ten westen van Jasper Townsite, 75 km ten oosten van McBride en 25 km ten noorden van Valemount.

Beverages

In de cafetaria kon je kiezen uit heel wat lekkers.

Nanaimo Bar

Een van de zoetigheden die er te verkrijgen waren, was de Nanaimo Bar. Deze reep bestaat uit drie lagen: een wafel-, noot- en kokoskruimelbasis; vla glazuur in het midden; en een laag chocolade erop. Onze dochter wilde zoveel mogelijk Canadese specialiteiten proeven en deze bar mocht uiteraard niet ontbreken.

Welcome to Alberta Wild Rose Country

We reden verder richting Jasper en onderweg kwamen we bij de grens van Alberta – Wild rose Country.

Het was echt genieten onderweg! Mooie landschappen en weinig verkeer op de weg.

Jasper National Park

Heel wat kilometers verder kwamen we bij de ingang van Jasper National Park. Met een oppervlakte van meer dan 11.000 vierkante kilometer is het het grootste nationale park in de Canadese Rockies en maakt het deel uit van de Canadese Rocky Mountain Parks die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Jasper, wonderful. By Nature

We reden verder richting Jasper, waar we eerst even langs ons hotel reden om in te checken.

Zodra we onze koffers op de hotelkamer geplaatst hadden, besloten we om even bij het toeristenbureau langs te gaan.

Maligne Canyon

We sloten onze dag af met een wandeling bij Maligne Canyon. Deze canyon is de diepste kloof in Jasper National Park, met op bepaalde punten een diepte van meer dan 50 meter. Je kan dit prachtige natuurlijke monument verkennen door zes bruggen over te steken die over verschillende punten van de kloof zijn gebouwd. De Tweede Brug is het hoogste punt van de kloof en staat meer dan 50 meter boven het water.

Als je verder gaat, kom je bij de derde brug, de beste locatie om een ​​spectaculaire waterval te zien. Wij wandelden naar de Sixth Bridge. Bekijk het fotoverslag van deze wandeling.

Maligne Canyon Wilderness Kitchen

Het begon al te schemeren toen we de laatste meters van onze wandeling langs de kloof maakten. Onderweg kwam er ons een overheerlijke BBQ-geur tegemoet. In de buurt van de parking lag er het gezellige restaurant ‘Maligne Canyon Wilderness Kitchen‘.

Geïnspireerd door dit natuurlijk iconisch monument met een rijke geschiedenis, serveren ze er een heerlijk menu met gerookte en pittig gekruide vlees- en visgerechten. We konden dus niet anders dan er een tafeltje te reserveren…

Na een supergezellige avond in dit restaurant, waar we genoten hadden van de heerlijke gerechten, reden we voldaan terug naar het hotel. Het einde van alweer een onvergetelijke dag in Canada…