Van Vancouver naar Whistler

Van Vancouver naar Whistler

Van Vancouver naar Whistler

Vandaag waren we vroeg opgestaan, want we hadden een dag vol leuke activiteiten op het programma. We reden van Vancouver naar Whistler en begonnen met een bezoek aan het Capilano Suspension Bridge Park. Vervolgens zouden we de Shannon Falls en de Sky Pilot Suspension Bridge bezoeken. Omdat we zo’n goed gevuld reisschema hadden, wilden we bij het bekende park met hangbruggen zijn zodra de deuren open gingen.

Van Vancouver naar Whistler

Capilano Suspension Bridge Park

15 minuten voor de deuren van het park open gingen, stopten we op de parking. Zoals je kan zien waren we er zo goed als alleen. We betaalden de parking aan de automaat en stapten vervolgens naar de inkom van het park.

Parking Suspension Bridge Park
Parking Suspension Bridge Park

Het was er echt nog lekker rustig. We namen een ticket en enkele minuten later mochten we, samen met enkele andere vroege vogels, het mooie park in.

Information Capilano Suspension Bridge
Capilano Suspension Bridge 1889

Verschillende bezienswaardigheden

In het park zijn er verschillende ‘attracties’. Eerlijk gezegd lijkt het soms wel wat op een pretpark, want op sommige plaatsen heb je van die koorden om de wachtrijen te organiseren. De bekendste bezienswaardigheden in het Capilano Suspension Bridge Park zijn:

Capilano Suspension Bridge Park

Capilano Suspension Bridge

We begonnen uiteraard met de bekende hangbrug, die oorspronkelijk gebouwd werd in 1889 door George Grant Mackay. Ze was oorspronkelijk gemaakt van henneptouwen met een dek van cederplanken. Ondertussen is ze uiteraard al volledig vernieuwd.

Onze rondreis in West Canada stond in het teken van hangbruggen. Dus mocht de Capilano Suspension Bridge in het gelijknamige park uiteraard niet ontbreken op ons lijstje. Na de Top Bridge, de Elk Falls Suspension Bridge en de Lynn Canyon Suspension Bridge was dit de vierde hangbrug die we bezochten.

Capilano Suspension Bridge

We hadden geluk dat we zo vroeg in het park waren. De foto hieronder heb ik meteen nadat het park open ging gemaakt. Er waren nog geen wachtrijen en op de brug wandelen er slechts enkele mensen.

Capilano Suspension Bridge in Vancouver

Enkele uren later moest je al aanschuiven om de brug op te kunnen…

Hangbrug Vancouver

Cliffwalk

In dit park moet je uiteraard ook eens over de spectaculaire Cliffwalk wandelen. Deze ‘klifwandeling’ bestaat uit een reeks onopvallende vrijdragende loopbruggen die uit de granieten rotswand boven de Capilano-rivier steken.

Cliffwalk inkom

Ook hier wandelden we zo goed als alleen, waardoor ik alle tijd had om wat foto’s te maken.

Cliff Walk Capilano

Treetops Adventure

Het Treetops Adventure was zonder twijfel een van de mooiste boomtoppenpaden die we tot nu toe bezocht hebben. Ook hier hadden we het geluk om er haast alleen te lopen. Het was echt genieten!

Treetops Adventure Capilano

Sommige bruggen hangen tot 33 meter boven de grond. Als je op die plaats naar beneden kijkt, dan besef je pas goed hoe groot deze bomen zijn. Kijk je op dezelfde plaats omhoog, dan lijken ze nog reusachtig groot!

Treetops Adventure - boomtoppenpad in Vancouver

De heerlijke geur van de Douglas-sparren zal ik nooit meer vergeten! Het had echt iets bijzonders om op hoogte tussen deze majestueuze bomen te wandelen.

Treetops Adventure Vancouver
Treetopswalk Capilano

Nature’s Edge Boardwalk

Na het boomtoppenpad wandelden we ook eens over de boardwalk naast een vijver. Heel mooi, maar minder spectaculair dan het Treetops Adventure.

Nature's Edge Boardwalk
Nature's Edge Boardwalk

The Capilano Trading Post

Na een geslaagde voormiddag in het park was het tijd om naar onze volgende bestemming te vertrekken. Maar dat ging uiteraard niet zonder de nodige souvenirs! We ontdekten ‘The Capilano Trading Post’, een mooie (souvenirs)winkel met kwaliteitsvolle producten.

Capilano Trading Post

Een T-shirt mocht uiteraard niet ontbreken!

Canada T-shirt

Maple Syrup

Nog zo’n typisch souvenir is de Maple Syrup, een zoete stroop gemaakt van het sap van de esdoorn.

Maple Syrup
Maple Syrup chocolade

Onderweg naar Whistler

We namen afscheid van het park met de hangbrug en vertrokken naar onze volgende bestemming, de Shannon Falls. Volgens onze GPS zouden we er zo’n 40 minuten over doen.

Van Vancouver naar Whistler

Sea to Sky Highway

Onze rit van Vancouver naar Whistler via Highway 99 verliep heel vlot en zo’n 55 kilometer later namen we de afrit bij Shannon Falls Provincial Park. Dit was onze volgende tussenstop op onze route.

Shannon Falls - Van Vancouver naar Whistler

Shannon Falls Provincial Park

De waterval in dit provinciale park situeert zich vlakbij de snelweg. We parkeerden onze auto op de Shannon Waterfall Parking Lot en wandelden vervolgens naar het Shannon Falls Viewpoint.

Shannon Falls Provincial Park
Shannon Falls Welcomes You

Shannon Falls

Vanaf de parkeerplaats was het niet ver wandelen tot bij het uitzichtpunt. Je had er een mooi uitzicht op de indrukwekkende waterval. Shannon Falls bestaat uit een reeks rotsen die 335 meter boven Highway 99 uitkomen. Het is de op twee na hoogste waterval van de provincie. Het water van Shannon Falls is afkomstig van Mount Habrich en Mount Sky Pilot.

Sea to Sky Gondola wandeling

Sea to Sky Gondola Base

Nadat we de waterval bewonderd hadden, wandelden we naar het dalstation van de Sea to Sky Gondola. We kochten een ‘Family ticket’ en enkele minuten later zaten we in de gondel.

Highway 99

Vanuit de gondel zagen we Higway 99 liggen, deze weg moeten we straks verder nemen richting Whistler.

Sea to Sky Gondola parking

Sea to Sky Gondola Summit Lodge

Vanuit de gondel zagen we de Sea to Sky Gondola Summit Lodge met het grote panoramaterras al liggen. Omdat we al vroeg ontbeten hadden, besloten we om eerst te lunchen voor we de hangbrug gingen bezoeken.

Vanaf het terras zagen we de hangbrug al hangen. Het kriebelde uiteraard om er meteen over te wandelen, maar eerst een hapje eten.

Sea to Sky Gondola Summit Lodge

Met een volle buik begonnen we aan onze wandeling over de Sky Pilot Suspension Bridge. Het was er opvallend minder druk dan in het Capilano Suspension Bridge Park.

Sea to Sky Gondola Summit Lodge

Zoals bij de andere hangbruggen die we al bezocht hebben, was het ook hier weer een unieke ervaring. Je kan geen enkele hangbrug met elkaar vergelijken. Er is altijd wel iets verschillend. Sowieso heb je altijd een andere omgeving en uitzicht, maar ook de constructie is meestal heel verschillend. De ene keer wandel je over houten balken en de andere keer over een metalen rooster waardoor je onder de brug kan kijken.

Het uitzicht vanaf de hangbrug was fantastisch en het was heerlijk om er te genieten van de mooie omgeving.

Panorama Trail

Aan de overkant volgden we het panorama trail naar het Chief Overlook Viewing Platform.

Panorama Trail

Het wandelpad was goed bewegwijzerd en kronkelde tussen de bossen.

Hammock Haven

Onderweg konden we even chillen in een van de hangmatten.

The Chief Overlook Viewing Platform

Niet veel later waren we bij het uitkijkplatform.

The Chief Overlook Viewing Platform
Sea to Sky Gondola Summit Lodge

Van Vancouver naar Whistler

Na ons onvergetelijk bezoek aan deze prachtige locatie was het tijd om onze rit richting Whistler verder te zetten. We genoten nog een laatste keer van het uitzicht, namen vervolgens de gondel naar beneden en vertrokken richting het Aava Whistler hotel.

Parking Sea to Sky gondola base station

Aava Whistler Hotel

Een uur later (zo’n 80 km) stopten we bij het volgende hotel op onze roadtrip. We zaten nu in Whistler, een van de grootste skigebieden in Noord-Amerika. In 2010 vond hier een gedeelte van de Olympische Winterspelen plaats. Ondanks het zomer was, zagen we ons hier al door een dik pak sneeuw stappen in de winter.

Aava Whistler Hotel
Booking.com

Whistler

Nadat we ingecheckt waren, maakten we een wandeling naar het nabijgelegen centrum van Whistler. Ook hier merkte je meteen dat het stadje gericht is op (winter)sporters.

We genoten van de gezellige sfeer, gingen nog iets drinken op een terrasje en wandelden vervolgens terug naar het hotel. Morgen zouden we de volgende hangbrug bezoeken!