Reisverslag Jasper National Park

Reisverslag Jasper National Park
  • Datum: Zaterdag 27 juli 2019
  • Route: 160 km (Jasper – Maligne Lake – Athabasca Falls – Jasper)
  • Hotel: Lobstick Lodge
  • Bezienswaardigheden en activiteiten:

Reisverslag Jasper National Park

Na onze eerste kennismaking met Jasper en de Maligne Canyon gisteren, stonden er vandaag weer enkele mooie bezienswaardigheden op het programma. Na ons ontbijt in de Lobstick Lodge, vertrokken we naar Maligne Lake. Het regende pijpenstelen en het zag er niet naar uit dat het meteen zou gaan opklaren.

Ondanks het druilerige weer genoten we van de mooie landschappen onderweg, die er op een zonnige dag waarschijnlijk nog sprookjesachtiger zijn.

Medicine Lake

Onderweg naar Maligne Lake stopten we even bij ‘Medicine Lake‘, op ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van het stadje Jasper. Het zag er helaas niet zo kleurrijk uit als op de foto’s die we in de meeste reisbrochures en reisverslagen zagen. Door de regen en laaghangende bewolking hing er een mysterieuze sfeer…

Maligne Lake

Enkele foto’s later reden we verder over de Maligne Lake Road richting Maligne Lake. We parkeerden onze wagen op de zo goed als verlaten ‘public parking’ bij het Opal Hills Loop Trailhead.

Maligne Lake

Onderweg naar de oever van het meer, begon het al wat minder te regenen en trokken de wolken langzaam omhoog zodat de besneeuwde bergtoppen zichtbaar werden.

Maligne Lake Cruise

Normaal gezien zouden we een panoramische tour over het kristalheldere water van het magische Maligne Lake maken, maar met dit regenweer besloten we (na lang twijfelen) om het bij een wandeling te houden. Het was de bedoeling om naar Spirit Island te varen, een wereldberoemde bestemming die alleen per boot bereikbaar is…

We waren blijkbaar niet de enige die het bij een wandeling hielden. De bootjes van Maligne Lake Cruise lagen er voorlopig nog eenzaam bij. Ook de kajak- en kanoverhuurders waren op de eerste toeristen en zonnestralen aan het wachten.

Mary Schäffer Loop Trail

Wegens werkzaamheden waren er een aantal wandelingen afgesloten, waardoor we besloten om de “Mary Shäffer Loop” te volgen. Dit wandelpad zou genoemd zijn naar mevrouw Marie Shäffer, van wie wordt gezegd dat ze het Malignemeer in 1908 voor het eerst heeft ontdekt. ​​Het lusvormige wandelpad is ongeveer 3 kilometer lang. De route biedt een panoramisch uitzicht over het noordelijke deel van Maligne Lake en begint in de buurt van het Maligne Lake Boat House.

Maligne Lake Boat House

Toen we bijna bij het Maligne Lake Boat House waren, begon het plots pijpenstelen te regenen. We gingen even schuilen in het mooie boothuisje.

Rentals

Waarschijnlijk moet je op een zonnige dag je beurt afwachten om een kano, roeiboot of kajak te huren op Maligne Lake, maar vandaag waren er geen wachtrijen…

De hevige stortbui was een tiental minuten later voorbij en we begonnen aan de korte wandeling.

Onderweg genoten we van de heerlijke geur van de dennenbossen, die door de regen nog intenser was. De wandelpaden lagen er wel heel modderig bij door de hevige regen van de voorbije uren, maar dat vond onze dochter uiteraard geweldig.

Deze mooie gele bloemen langs de wandelroute brachten wat kleur tijdens deze grijze dag.

Yes! We konden onderweg ook wat wildlife spotten!

Warning

Op de splitsing waar je de Opal Hills Loop kan volgen, lazen we dat er regelmatig Grizzly beren gespot worden. Het was ook aangeraden om minstens met 4 personen te wandelen.

Tijdens onze wandeling was het gestopt met regenen en begon de zon regelmatig door de wolken te prikken.

Waffle Hut

Aan het einde van onze wandeling kwamen we langs de ‘Waffle hut’ en gingen er iets lekkers kopen voor onderweg.

Maligne Lake Chalet

Daarna wandelden we naar de nabijgelegen Maligne Lake Chalet om er iets warms te eten in het restaurant.

Vanaf het restaurant hadden we zicht op het meer en het terras dat er nog verlaten bij lag. Jammer van het weer, want dit leek ons wel een heerlijk plekje om te lunchen met zicht op het meer.

Maligne Lake Parking

Terug bij de parkeerplaats zagen we dat er ondertussen heel wat mobilehomes en auto’s stonden.

Er begonnen opklaringen te komen en de zon kreeg steeds meer kans om door de wolken schijnen toen we richting onze volgende bestemming reden: de Athabasca Falls.

We parkeerden onze wagen op de grote parking naast de Icefields Parkway. Vanaf de parking is het slechts 200 meter wandelen tot aan een uitkijkpunt waar de deze gigantische waterval kan bewonderen.

Collect moments not things

Dit zijn van die momenten die je nooit van je leven zal vergeten. Het gebulder van de miljoenen liters water die naar beneden storten, de geur van de dennenbossen in combinatie met de nevel van het water, de nevel van de waterval tegen je gezicht,… Dit gevoel en moment krijg je gewoon niet op foto vastgelegd!

We waren helemaal onder de indruk van de kracht waarmee het water naar beneden bulderde. Hier besef je pas hoe groots de natuur is!

Explore the Lower Canyon

Door de kracht van het water heeft de rivier verschillende ‘kanalen’ in de rotsen uitgehouwen. We maakten er een korte wandeling door een van deze verlaten kanalen en daalden er af via een trap met 59 treden. Deze trap, uitgehouwen in de rotsen, deed ons terugdenken aan de Teufelsschlucht in de Eifel.

Na ons bezoek aan deze onvergetelijke waterval reden we terug naar ons hotel in Jasper. We hadden er ondertussen honger van gekregen en stopten onderweg in het Becker’s Gourmet Restaurant langs de Icefields Parkway, op slechts 5 minuten ten zuiden van de stad Jasper,

Het prachtige uitzicht op de berg Kerkeslin en de Athabasca-rivier gaf ons een memorabele eetervaring. Niet alleen het uitzicht was de moeite, ook het eten was heerlijk!