Eagle Eye Adventures in Campbell River

Eagle Eye Adventures

Eagle Eye Adventures

Een walvis zien was één van de dingen die al jaren op onze bucket-list stond. Tijdens ons verblijf op Vancouver Island boekten we daarom een Whale Watching Tour in Campbell River. Op aanraden van enkele vrienden kozen we voor ‘Eagle Eye Adventures’ en daar hadden we nadien helemaal geen spijt van. Wat een unieke ervaring!

Marina Office Campbell River

Na een heerlijk ontbijt in de Painter’s Lodge reden we enkele kilometers richting het centrum van Campbell River. We parkeerden onze auto in de buurt van de Starbucks en wandelden vervolgens naar het kantoor van de organisatie.

Eagle Eye Adventures

K Dock, Campbell River, BC V9W 2C4, Canada

www.eagleeyeadventures.com

Het kleurrijke gebouwtje ligt vlakbij het ‘Marina Office‘. Omdat we nog een beetje te vroeg waren, keken we wat rond in het haventje. Op het afgesproken uur wandelden we het kantoor binnen en werden er vriendelijk ontvangen (in het Nederlands). We moesten eerst wat papierwerk invullen en vervolgens kregen we onze ‘Thermal Suits’.

In het zonnetje was het warm in deze dikke pakken, maar eenmaal op het water zouden deze zeker welkom zijn. En in het water zelfs noodzakelijk! 😉

Eagle Eye Adventures in Campbell River

Briefing

Voor we op zoek gingen naar het wildlife, kregen we eerst nog wat uitleg van onze gids Ruben. Op de kaart toonde hij ons waar er deze morgen al walvissen en orka’s gespot waren. We zouden een grote lus maken en in totaal zo’n 4 uur onderweg zijn. We hadden er enorm veel zin in!

Eagle Eye Adventures

Here we go!

Nadat we nog kort enkele veiligheidsinstructies kregen, begonnen we aan onze Whale Watching Tour. We hadden trouwens ook geluk met het weer. Het was een zonnige ochtend en het was zo goed als windstil. Daardoor was het water heel vlak en konden we heel comfortabel varen. Een heel verschil met de golven in Tofino en Ucluelet.

Eagle Eye Adventures in Campbell River

Het was gewoonweg heerlijk in de Zodiac. Het zonnetje op je huid voelen, de frisse lucht inademen, de prachtige landschappen onderweg… Dit mocht uren blijven duren en gelukkig zou het dat ook doen!

Whale Watching Tours Eagle Eye Adventures

Niet veel later wees onze gids in de verte. Daar zagen we onze eerste walvis al!

Walvissen Vancouver Island

We zetten koers richting de plek waar we hem kort even boven zagen komen. Enkele honderden meters van de plek hielden we halt, want volgens de wetgeving mag je niet te dicht bij komen.

Whale Watching Tours Eagle Eye Adventures

Enkele minuten later zagen we een aantal bultrugwalvissen in de verte terug boven water komen. Te ver voor een mooie foto, maar geweldig mooi om ze bezig te zien en te horen.

Humpback Whale

Het bleef enkele minuten stil en totaal onverwacht doken er plots enkele bultruggen op naast ons bootje. Wow! Hoe geweldig was dat!

humpback whale

Zodra de walvissen verdwenen waren, kon onze gids de motor van de Zodiac terug starten en vaarden we verder.

Black bear

We waren nog aan het napraten over de enorme zeezoogdieren die we zojuist gezien hadden, toen onze gids terug halt hielt. Deze keer wees hij naar een beer op de oever. Geweldig! De eerste black bear op onze roadtrip in Canada! Onze dag kon alvast niet meer stuk.

Na een 2-tal uren varen en dieren spotten kwamen we bij het idyllische Stuart Island.

Stuart Island

We meerden er aan en kregen even de tijd om naar het toilet te gaan. Ook kregen we een power bar en wat te drinken.

Stuart Island

Op dit eilandje hadden we gerust enkele dagen kunnen blijven, maar uiteraard keken we ook uit naar het vervolg van onze tour.

Amerikaanse zeearend

We moesten helemaal niet lang wachten voor we terug wildlife konden spotten. Nog geen 5 minuten na onze tussenstop hielden we halt bij enkele bomen. Daar zat niet 1 zeearend, maar we konden er zeker wel 40 tellen!

zeearenden in Canada

Blijkbaar was dit een populair plaatsje voor de Amerikaanse zeearend of witkopzeearend. Op deze locatie komen er veel vissen uit het water gesprongen, wat meteen de grote aantallen roofvogels verklaart. Hier moeten ze gewoon maar wachten tot het eten boven water komt.

Zeeleeuwen

Later op ons boottochtje kwamen we nog een groep zeeleeuwen tegen die zich lieten horen.

Zeeleeuwen Vancouver Island

Op de terugtocht zagen we nog dolfijnen, zeehonden,…

Bucket-list check, check, check

Iets meer dan 4 uur na ons vertrek stonden we terug aan wal. Wat een unieke ervaring was dit! Onze gids markeerde meteen de dieren die we vandaag gespot hadden. Zoals je op de foto hieronder kan zien, konden we er heel wat afvinken!

Booking.com

2 thoughts on “Eagle Eye Adventures in Campbell River

Comments are closed.