Sea to Sky Gondola

Sea to Sky Gondola

Sea to Sky Gondola

In de zomer van 2019 maakten we een roadtrip langs de westkust van Canada. Een van de vele bezienswaardigheden die we bezochten was de ‘Sea to Sky Gondola’ in Squamish. Deze gondelbaan bracht ons tot de Sky Pilot Suspension Bridge. Deze hangbrug was een van de vele hangbruggen die we op onze roadtrip tegen kwamen.

Wandeling naar de Sea to Sky Gondola

Sea to Sky Gondola Base

We hadden onze auto op de Shannon Waterfall Parking Lot geparkeerd omdat we eerst een kijkje wilden nemen bij de bekende Shannon Waterfall. Vanaf deze waterval wandelden we vervolgens tot aan het dalstation van de gondelbaan. Bij de gondelbaan zelf is er trouwens ook een grote parking. Tip: Eigenlijk was het handiger geweest om onze auto op die parking te plaatsen en van daaruit eventueel een kijkje te gaan nemen bij de waterval…

Dalstation Sea to Sky gondola

Window Family Ticket

We namen een ‘family ticket’ en enkele momenten later zaten we al in de gondel richting de Summit Lodge.

www.seatoskygondola.com

36800 BC-99, Squamish, BC V0N 3G0, Canada
Sea to Sky Gondola

Onderweg zaten we vrij snel op hoogte, waardoor we vrijwel meteen konden genieten van een fantastisch uitzicht. Onder ons zagen we de parking en de Sea-to-Sky Highway, die we al aan het volgen waren vanaf het Capilano Suspension Bridge Park.

Parking sea to sky gondola
How Sound British Columbia

Naarmate we hoger kwamen, werd het panorama alleen maar mooier en indrukwekkender!

Sea to Sky Gondola

Sea to Sky Gondola Summit Lodge

Bijna boven zagen we de Summit Lodge en het viewing platform al liggen. Het was een wolkeloze en zonnige zomerdag. Ideaal om te genieten van het uitzicht!

Bij de Summit Lodge ligt er een groot terras waar het heerlijk vertoeven is. Je kan er in het self-service restaurant verschillende snacks en gerechten krijgen. Uiteraard is er ook een shop waar je souvenirs en kleding kan kopen.

Sea to Sky Gondola Summit Lodge

Doppelmayr

Ondanks we in Canada zaten, hadden we toch soms een beetje het Oostenrijk-gevoel. Zeker wanneer je skiliften van het Oostenrijks / Zwitsers bedrijf Doppelmayr ziet. Enkele maanden later zouden we in een bijna identieke gondelbaan in Tannheim zitten.

Bergstation kabelbaan Squamish, BC, Canada

Viewing platform

Vanaf het restaurant wandelde ik naar het uitkijkplatform om er te genieten van het landschap. Er stond een fris briesje, maar dat was meer dan welkom door de zon die veel warmte gaf.

Uitzicht vanaf de Summit Lodge in Canada

Sky Pilot Suspension Bridge

Na een tijdje genoten te hebben van het mooie uitzicht was het tijd voor een wandeling over de spectaculaire hangbrug. Het fotoverslag volgt binnenkort…

Sky Pilot Suspension Bridge

1 thought on “Sea to Sky Gondola

Comments are closed.