Cloudraker Skybridge

Cloudraker Skybridge

Cloudraker Skybridge

26 juli 2019 bezochten we de Cloudraker Skybridge in Whistler. Dit was één van de verschillende hangbruggen die we na onze rondreis door Canada van ons to-do lijstje konden schrappen. Op deze pagina kan je een kort fotoverslag vinden van onze trip naar deze indrukwekkende brug.

Hoe geraak je er?

Vanuit het centrum van Whistler geraak je het snelst bij de hangbrug wanneer je de Whistler Village Gondola neemt. Wij kochten een ticket waarbij ook de Peak 2 Peak kabelbaan inbegrepen was, maar daarover schrijf ik binnenkort meer.

Whistler Village Gondola

Whistler Village Gondola

De Whistler Village Gondola brengt je tot aan de Roundhouse Lodge, een grote berghut met restaurant, cafetaria en winkel. Vanaf deze lodge moet je een stukje wandelen naar de volgende berglift, die je vervolgens tot aan de Cloudraker Skybridge brengt.

Whistler Village Gondola

Peak Express Travers

Wanneer je van de Roundhouse Lodge in de richting van het Peak 2 Peak Gondola station wandelt, zie je aan je rechterzijde de toegang tot het wandelpad naar de Peak Express Chair die een beetje lager ligt.

To Peak Chair

Over het wandelingetje tot aan de ‘Peak Chair’ doe je zo’n 15 minuutjes schat ik. Ik heb de tijd eigenlijk niet in de gaten gehouden omdat we onderweg met volle teugen genoten van het uitzicht en de bloemen naast het pad. De terugweg duurde wel wat langer omdat je dan terug omhoog moet.

Niet veel later stonden we bij het dalstation van de stoeltjeslift.

Peak Express Whistler

Peak Express Chairlift

De rit met deze stoeltjeslift is een hele ervaring. Ze voert je over de top van een oude gletsjer en onderweg ‘zweef’ je over een verticale klif van 30 meter. Wij vonden het stukje bij de klif best wel spannend, zelfs een klein beetje akelig…

Cloudraker Skybridge

Vanuit de zetellift zagen we de Cloudraker Skybridge in de verte ‘hangen’. Het spectaculaire bouwwerk deed ons meteen terugdenken aan de ‘Peak Walk‘, een indrukwekkende hangbrug tussen 2 bergtoppen in Zwitserland.

Cloudraker Skybridge

One Way Trail

Wat ons meteen opviel, was dat er eenrichtingsverkeer van toepassing was. Dit doen ze waarschijnlijk om de drukte een beetje onder controle te kunnen houden, want het is echt wel een populaire attractie in Whistler. Je begint dus aan de kant die het dichtst bij de Peak Chairlift ligt en wandelt richting het uitkijkplatform. Vervolgens moet je dus terug via een wandelpand evenwijdig met de brug.

One Way Trail Skybridge

Whistler Mountain Peak Suspension Bridge

Vanaf de Whistler Mountain Peak hangbrug heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Je kan er bijvoorbeeld het Alta Lake en Green Lake zien liggen.

Cloudraker Skybridge

Hangbruggen in Canada

Net zoals onze hangbruggenroadtrip in Europa, was het ook in Canada de bedoeling om zoveel mogelijk hangbruggen in Canada te bezoeken. De hangbruggen hebben zelfs onze route bepaald…

Hangbrug Canada
Whistler blauw water
Booking.com

De foto hieronder heb ik ongeveer in het midden van de brug gemaakt. Je ziet het eerste gedeelte van de brug, met op de achtergrond het bergstation van de Peak Express zetellift. De Cloudraker Skybridge ligt zoals je kan zien vlakbij de lift.

Wanneer je de andere kant uit kijkt, zie je het uitkijkplatform.

Eenmaal aan het einde van de brug mag je dus niet meer terug.

Op de terugweg kan je de grote hangbrug langs onder bewonderen.

Cloudraker Skybridge

1 thought on “Cloudraker Skybridge

Comments are closed.